maanantai 4. heinäkuuta 2011

Jämälangoista

Jo pitkän aikaa minulla on ollut tarvetta läpälliselle ja vetoketjulliselle laukulle. En vain ole saanut aikaiseksi, kun ompelukone on ehkä lopullisesti sanonut itsensä irti. Nyt lomalla oli kuitenkin aikaa tehdä vierailuja ja lainata samalla ompelukonetta. Kätevää.

Laukku on tehty neulomalla jämälangoista. Jämälankoja niin vihreän kuin sinisenkin sävyissä löytyi niin paljon, ettei ainakaan tarvinnut kauaa miettiä, minkä värinen laukusta tulisi.

Neuloin puikoilla kokoa 3½. Laukku koostuu kolmesta suorakulmiosta, ihan neliöitä niistä ei tullut. Loin etu- ja takakappaleita varten 60 silmukkaa ja tein 60 kerrosta. Läppään tein muistaakseni 50 silmukkaa ja kerroksiakin oli vähemmän. Laukussa on kankainen vuori, sillä en usko että neulos kestäisi - tai ainakaan toimisi - käytössä.

Ajattelin että tuollaisen ompeleminen koneella olisi vaikeampaa, mutta yllättävän helposti se kuitenkin onnistui. Ompelua saattoi toki helpottaa se että vuori ja vetoketju oli jo etukäteen ommeltu käsin kiinni, eikä enää tarvinnut kuin ommella ompelukoneella vierestä.


Minulla ei ollut oikeanlaista nappia, joten kävin ostamassa sellaisen kangaskaupasta, jossa olikin valtava valikoima ihania nappeja. Ostin samalla reissulla myös vetoketjun. Vetoketju näyttää kuvassa turkoosilta, mutta tosiasiassa se on tummanvihreä. Hmm..?


Olkahihnan tein virkkaamalla ensin ketjusilmukkaa piiiiiiiitkääääääään ja lopulta letitin kuusi ketjusilmukka pötköä yhdeksi nauhaksi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti