lauantai 2. heinäkuuta 2011

MEKKO!

Kesäloman alussa totesin, että kesäpäivistä tulee tosi tylsiä. Ellen keksisi jotain tekemistä. Silloin päätin aloittaa ehkä isoimman ompeluprojektini ikinä (koulun kässäntunteja lukuunottamatta siis :D ). Veljeni YO-juhlissa minulla oli mekko, josta tykkäsin. Päätin tehdä samantapaisen mekon siskon rippijuhliin. JA OSASIN!!!! :)) Kaavat siis piirsin sanomalehtipaperille toisen juhlamekon mukaan. Se oli vähän hankalaa, koska paperista ei näkynyt läpi. Tein ensin vuorin, vanhasta lakanasta jotta se hiostaisi mahdollisimman vähän. Oli oikeasti hyvä ettei oikeasti ollut mitään keinokuitua täällä +30°C lämpötilassa! 

Ensimmäisestä vuoritestimekkoviritelmästä tuli ihan liian iso. Huomasin sen siinä vaiheessa, kun olin ommellut siihen vetoketjun. Tästä huolimatta ompelin päällikankaasta (Ikea) samoilla kaavoilla mekon. Siitä tuli vain vähän iso, johtui kai saumavaroista. Siksipä ompelin vuorikankaan kaikki saumat uudestaan, ja siitä tuli sopiva.

Helma on ihan täysi ympyrä. Olisin halunnut mielelläni vähän pidemmän helman, mutta silloin olisi pitänyt ninjata saumoja paljon enemmän. Päädyin sitten laittamaan alle tylliä. Luulin ostaneeni sitä riittävästi, mutta kun olin rupeamassa leikkaamaan sitä, totesin, että yhteensä 280 cm pitkä tyllipätkä ei riittäisi lähes 4 m pitkään helmanreunaan. Leikkasin tyllipalan kolmeen osaan kahden sijasta. Tyllihörsön ompelukaan ei ollut niin tuskallista kuin kuvittelin. Tuli hyvä :) 

Tosi ylpeä olen mekon vetoketjusta! En varmaan koskaan ole ommellut yhtä täydellisesti vetoketjua mihinkään! :D Vetoketju on nätti sekä vuorin puolelta että ulkopuolelta! :D Purin vetoketjun kolmesti, enkä kertaakaan siksi että se olisi ollut huonosti! Mekko oli vain aluksi liian iso (mieluummin liian iso kuin liian pieni).Olkaimetkin onnistuivat ihan kivasti, vaikka tarkoitus oli laittaa toinen eripäin jotta kukaan ei kuvittelisi että raidoituksien pitäisi alkaa samasta kohtaa (hankalasti selitetty..). Jostain syystä kuitenkin olkainten ompeluvaiheessa hämäännyin, ja ne ovat nyt vähän typerät. En kuitenkaan usko että kukaan sen kummemmin kiinnitti asiaan huomiota :D

Mekkoa ommellessani ompelukone ei jumittanut kertaakaan! <3 Ainoastaan alalangan loppuminen oli vähän ikävää, helmaa oli ompelematta ehkä 15cm kun näin kävi.. Mutta siitäkin selvittiin! :) Vyönä on rusetille sidottu silkkinauha.

Sain kovasti kehuja mekosta :) Muutenkin juhlat menivät ihan hyvin, vaikka kuuma tosiaan oli! Tuulihattujen täytekerma vain ei meinannut lopuksi enää vatkautua, ilmeisesti kuumuudesta johtuen :( 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti