sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

the end.

Heippa kaikki. Meillä on vähän kaikenlaisia ongelmia, mm. ajanpuutetta... Siksi me nyt päätimme, että emme enää pidä tätä blogia. :(

POK, me<3

keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Ressu-tyyny :)

Mitään valmista ei ole piiiitkään aikaan tullut mutta TÄNÄÄN ompelin! :) (ja Nipan kanssa leivottiin pullia, olisi kiva nähdä ne täälläkin :D ) Iskä siivosi joskus kauan sitten vaatekaappiaan, ja oli heittämässä ihanan Ressu-collegeliivin pois. Päätin silloin heti, että minä teen siitä tyynyn. Tämä siis tapahtui OIKEASTI kauan sitten, koska Nipa ehti käyttää tätä söpöä vaatekappaletta vappuna :D (vasemmalla olevasta paidasta on myös tarkoitus tehdä tyyny, mutta täytteet on tällä hetkellä loppu...)(ei, en ole katsonut liikaa Pottereita Nipan kanssa viime aikoina.. :D) Ensin meinasin tehdä tyynystä jonkinlaisen suorakaiteen, mutta totesin, että wannabeympyrä toimii ehkä paremmin. Piirtelin ympyrän tasapainolaudan (joka ei ole lauta:D) avulla. 
Keskitytään jookosta siihen söpöön surffari-Ressuun, tai vaikka Potteriin ja sen kavereina oleviin komistuksiin, mutta ei käsinommeltuun saumapätkään :D Tykkään tyynystä vaikka en osaakaan ommella käsin, se on mukavan luttana :) Täytteeksi sulloin vanhan tyynyn melkein kokonaan, sekä ylijääneet siniset, kulahtaneet kangasrippeet.

torstai 14. heinäkuuta 2011

Kortille koti!

Saatiin joukkueen puolesta salikortit, jotta pääsemme salille myös omatoimisella pätkällä (joka loppuu kohta! :D ). Pyöräillessäni kotiin ajattelin, että voisin väsätä kortille jonkun vähän värikkäämmän suojuksen kuin musta. Vuori, joka melkein näkyy kuvasta (joka on kaikin puolin tosi huono koska en kyennyt löytämään mistään kameran jalustaa :( ), on ylijäämää vanhojentanssimekostani. Tästä kankaasta on päällinen :) 

keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Pussipussi!

Pitkään meillä on roikkunut tosi rikkinäinen muovipussipussi keittiössä (kaveri väittää sitä kivenkovaan veneen lepuuttajan suojapussiksi, en oikeastaan tiedä mikä se on ;D ). Nyt oli kuitenkin todella paha kehittävän tekemisen puute ja ajattelin ommella tähän uuden pussipussin.

Mietin pitkään, että mistä kankaasta tekisin pussipussin. Ennen siskon rippijuhlia en halunnut tehdä sitä samasta kankaasta kuin mekkoni, koska olisi ollut vähän typerää seistä keittiössä sen vieressä samasta kankaasta olevassa mekossa :D Pussipussi jäi sitten muiden juhlavalmistelujen vuoksi vaiheeseen.. Nyt löysin monet vanhat farkut, jotka olen säästänyt tuhottavaksi. 

Pussipussi on simppelisti farkun poikkileikattu lahje, jonka alareunaan ompelin kumpparikujan ja laitoin sisälle kuminauhaa. Ripustusnarun pujotin (tuskallista!!) farkun lahkeen käännökseen, joka muodosti kivan nauhakujan, kunhan siihen vain puhkoi ratkojalla reiät.

Pelkkä farkkupötkylä näytti vähän tylsältä, joten ompelin siihen sydämen. Olen ennenkin ommellut farkkuihin käsin koristuksia, ja edelleen se oli yhtä tuskallista.. Ehkä taas vähän aikaa muistan varoa farkun ompelemista käsin. Ompelukonekaan ei aluksi tahtonut toimia yhteistyössä, ilmeisesti farkun paksuuden takia, mutta sitten jotain tapahtui ja se toimi taas oikein mainiosti :) 

PS. BLOGIMME ON JO YLI VUODEN :))

tiistai 5. heinäkuuta 2011

Sinisyyttä heijastaen


Löysin helmirannekoruja, joita olen tehnyt joskus todella kauan sitten. Kaikki kivat helmet oli käytetty juuri näihin rannekoruihin, ja purkamalla rannekorut sain tietenkin helmet muuhun käyttöön - eli korviksiin! :)

Näin syntyivät siniset helmikorvikset. Taustana ostamiani mustavalkosävyistä kuviopaperia.

maanantai 4. heinäkuuta 2011

Jämälangoista

Jo pitkän aikaa minulla on ollut tarvetta läpälliselle ja vetoketjulliselle laukulle. En vain ole saanut aikaiseksi, kun ompelukone on ehkä lopullisesti sanonut itsensä irti. Nyt lomalla oli kuitenkin aikaa tehdä vierailuja ja lainata samalla ompelukonetta. Kätevää.

Laukku on tehty neulomalla jämälangoista. Jämälankoja niin vihreän kuin sinisenkin sävyissä löytyi niin paljon, ettei ainakaan tarvinnut kauaa miettiä, minkä värinen laukusta tulisi.

Neuloin puikoilla kokoa 3½. Laukku koostuu kolmesta suorakulmiosta, ihan neliöitä niistä ei tullut. Loin etu- ja takakappaleita varten 60 silmukkaa ja tein 60 kerrosta. Läppään tein muistaakseni 50 silmukkaa ja kerroksiakin oli vähemmän. Laukussa on kankainen vuori, sillä en usko että neulos kestäisi - tai ainakaan toimisi - käytössä.

Ajattelin että tuollaisen ompeleminen koneella olisi vaikeampaa, mutta yllättävän helposti se kuitenkin onnistui. Ompelua saattoi toki helpottaa se että vuori ja vetoketju oli jo etukäteen ommeltu käsin kiinni, eikä enää tarvinnut kuin ommella ompelukoneella vierestä.


Minulla ei ollut oikeanlaista nappia, joten kävin ostamassa sellaisen kangaskaupasta, jossa olikin valtava valikoima ihania nappeja. Ostin samalla reissulla myös vetoketjun. Vetoketju näyttää kuvassa turkoosilta, mutta tosiasiassa se on tummanvihreä. Hmm..?


Olkahihnan tein virkkaamalla ensin ketjusilmukkaa piiiiiiiitkääääääään ja lopulta letitin kuusi ketjusilmukka pötköä yhdeksi nauhaksi. :)

sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Mansikoita


Äidillä oli syntymäpäivä, mikä oli hyvä syy leipoa mansikkakakku. Tavallinen kakkupohjaohje muuten, mutta lisäsin pari tippaa vanilja-aromia (jota joskus ostin, en vain enää muista miksi). Väliin tuli mansikkasurvosta, johon sekoitin kermavaahtoa. Päällä paljon mansikoita ja sivuun vähän pursotusta. :)


Kortin tein kauan ennen kuin edes tiesin leipovani mansikkakakkua. Kuva osuikin sitten oikeaan ainakin mansikoiden suhteen. :)

lauantai 2. heinäkuuta 2011

MEKKO!

Kesäloman alussa totesin, että kesäpäivistä tulee tosi tylsiä. Ellen keksisi jotain tekemistä. Silloin päätin aloittaa ehkä isoimman ompeluprojektini ikinä (koulun kässäntunteja lukuunottamatta siis :D ). Veljeni YO-juhlissa minulla oli mekko, josta tykkäsin. Päätin tehdä samantapaisen mekon siskon rippijuhliin. JA OSASIN!!!! :)) Kaavat siis piirsin sanomalehtipaperille toisen juhlamekon mukaan. Se oli vähän hankalaa, koska paperista ei näkynyt läpi. Tein ensin vuorin, vanhasta lakanasta jotta se hiostaisi mahdollisimman vähän. Oli oikeasti hyvä ettei oikeasti ollut mitään keinokuitua täällä +30°C lämpötilassa! 

Ensimmäisestä vuoritestimekkoviritelmästä tuli ihan liian iso. Huomasin sen siinä vaiheessa, kun olin ommellut siihen vetoketjun. Tästä huolimatta ompelin päällikankaasta (Ikea) samoilla kaavoilla mekon. Siitä tuli vain vähän iso, johtui kai saumavaroista. Siksipä ompelin vuorikankaan kaikki saumat uudestaan, ja siitä tuli sopiva.

Helma on ihan täysi ympyrä. Olisin halunnut mielelläni vähän pidemmän helman, mutta silloin olisi pitänyt ninjata saumoja paljon enemmän. Päädyin sitten laittamaan alle tylliä. Luulin ostaneeni sitä riittävästi, mutta kun olin rupeamassa leikkaamaan sitä, totesin, että yhteensä 280 cm pitkä tyllipätkä ei riittäisi lähes 4 m pitkään helmanreunaan. Leikkasin tyllipalan kolmeen osaan kahden sijasta. Tyllihörsön ompelukaan ei ollut niin tuskallista kuin kuvittelin. Tuli hyvä :) 

Tosi ylpeä olen mekon vetoketjusta! En varmaan koskaan ole ommellut yhtä täydellisesti vetoketjua mihinkään! :D Vetoketju on nätti sekä vuorin puolelta että ulkopuolelta! :D Purin vetoketjun kolmesti, enkä kertaakaan siksi että se olisi ollut huonosti! Mekko oli vain aluksi liian iso (mieluummin liian iso kuin liian pieni).Olkaimetkin onnistuivat ihan kivasti, vaikka tarkoitus oli laittaa toinen eripäin jotta kukaan ei kuvittelisi että raidoituksien pitäisi alkaa samasta kohtaa (hankalasti selitetty..). Jostain syystä kuitenkin olkainten ompeluvaiheessa hämäännyin, ja ne ovat nyt vähän typerät. En kuitenkaan usko että kukaan sen kummemmin kiinnitti asiaan huomiota :D

Mekkoa ommellessani ompelukone ei jumittanut kertaakaan! <3 Ainoastaan alalangan loppuminen oli vähän ikävää, helmaa oli ompelematta ehkä 15cm kun näin kävi.. Mutta siitäkin selvittiin! :) Vyönä on rusetille sidottu silkkinauha.

Sain kovasti kehuja mekosta :) Muutenkin juhlat menivät ihan hyvin, vaikka kuuma tosiaan oli! Tuulihattujen täytekerma vain ei meinannut lopuksi enää vatkautua, ilmeisesti kuumuudesta johtuen :( 

perjantai 1. heinäkuuta 2011

Spiderman!


Jo pidemmän aikaa olen haaveillut koristelevani valkoiset tennarit sarjakuvilla. Kesäloman koittaessa ehdinkin väsäillä viereisessä kuvassa olevat tossut :)

Elikäs siis kuvat on vanhoista Spiderman-sarjakuvista leikelty ja liimailtu kenkiin Fabric Mod Podge -kangasliimalakalla. Homma vaikutti suht yksinkertaiselta, mutta liiman kanssa leikkimien ei ollut kovin helppoa... Myöskään kangas ei ollut paras mahdollinen. Jos kuvat olisivat olleet hieman ohuempia, ne olisivat voineet tarttua paremmin tennarihin kiinni.

Lopputulokseen olen suht tyytyväinen. En ole kuitenkaan varma, miten hyvin nuo kuvat pysyvät, enkä ole uskaltanut vielä kokeilla niitä :D Toivottavasti eivät jää vain koristekappaleiksi...

Wannabepipo

Pitkille automatkoille (myös junamatkoille :D ) tarvitsee tekemistä. Siinä vaiheessa, kun ruotsinkielinen Stora Muminboken ei innosta, ruvetaan virkkaamaan :D Ensin tarkoituksenani oli tehdä pipo. Koukkuni oli ilmeisesti liian pieni, tai tein liian kireällä käsialalla tai jotain, koska tekele ei tosiaankaan muistuttanut pipoa vähimmässäkään määrin :DSiitä tuli sitten pannulappu. Täydellinen esimerkiksi kuumien teepannunkansien tai nupillisten kattilankansien nosteluun :) 

Matkalla takaisin kotiin virkkasin kaksi palloa. En voinut tehdä niitä loppuun asti autossa, koska kaikki täyteaineet olivat kotona. Vihdoin sain ne valmiiksi :) Ne ovat jopa melkein samankokoisia :)

Nyt vielä viimehetken leipomisia siskon rippijuhlia varten :) Siellä tarvittava iso ompeluskin on VALMIS! Tarvitsen vain vähän parempilaatuisia kuvia jotta voin esitellä sen täälläkin :D