tiistai 27. heinäkuuta 2010

Söpöilyä

Vihdoinkin sain jotain oikeaa aikaiseksi. Kaks viikkoo oon ollu lomalla, eli en oo voinu väsätä mitään vaikka ideoita on tullut senkin edestä.
Portugalissa oli myytävänä ihan monia kivoja korviksia, missä roikkui kaikenlaista jännää. Eli päätin sitten minäkin väsätä sellaiset ja niistä tuli oikeastaan aika metkat :)
Siinä ne on, koko komeudessaan. Eilen illalla kävin kaikki krääsäpurkkini läpi ja etsin söpöjä nappeja ja helmiä sun muuta noihin.


Noin paljon mulla oli materiaalia alun perin. En vaan voinut käyttää kaikkea koska muuten koruista olisi tullut aivan liian suuret ja kovin hankalat käyttää. Siispä jouduin valkkaamaan söpöimmät jutut, mikä oli kovin hankalaa...
Tossa on vähän muutakin söpöä. Näin Portugalissa yhdessä kaupassa muffinssikännykkäkorun. Pakko saada :D Samassa säläkaupassa oli myös söpö pöllökukkaro, joka myös tahtoi mukaani. Toisessa kaupassa taas oli söpöt muffinssikorvikset. Ostin nekin :D Ja pöllökorvakorut on kanssa tosi luttanat. Toivottavasti kummatkaan ei allergisoi kovin pahasti... Ylhäällä keskellä on Caring Hands -koru. Sen helmet on tehty paperista. Niistä voi lukea lisää täältä. Vasemman yläkulman rannekorun tein itse joskus ehkä vuosi sitten.

Tänään mulla on vielä suunnitelmissa leipoa mustikkapiirakkaa. Ja tehdä esiliina. Kukkakankaasta. Koska kaikilla leipureillahan TIETYSTI on aina essu päällä ettei vaatteet mene sotkuun :D (mitenniin kaikki muffinssit on leivottu ilman mitään esiliinan tapaistakaan...)

perjantai 16. heinäkuuta 2010

Persoonallisuutta huoneeseen

No niin, jospa minäkin aloittaisin täällä kirjoittamisen :)

Jotakuinkin viime vuonna aloin selata vanhoja Demi-lehtiäni, jotta voisin heittää turhimmat lehdet pois ja saada samalla lisää tilaa lehtikoriin. Samalla bongasin mm. kuvia Rupert Grintistä (mm. Ron Weasley) sekä Gillian Andersonista (Salaisten kansioiden agentti Scully). Päätin kerätä kuvat talteen, jotta voisin käyttää niitä johonkin kivaan tarkoitukseen.

Hieman myöhemmin tajusin, että kotoolta löytyi muutamia taulujen kehyksiä. Niinpä sain idean, että voisin kasasta leikkaamistani kuvista hienoja, omaperäisiä tauluja.

Ylhäällä oleva kuva taulusta on ensimmäinen aikaansaannokseni. Taulussa esiintyvät kaikki suurimmat näyttelijäsuosikkini: David Duchovny, Gillian Anderson, Hugh Laurie, Rupert Grint sekä Daniel Craig, joka ei niin suuri suosikkini enää ole. Lisäksi taulussa on kuva kahdesta alienista (X-Files on kiva ja sitä rataa), ja taustalle olen laittanut juonipaljastuksia Californicationista.

Tällaisten taulujen tekeminen oli melko helppoa. Tarvitsin vain paljon kivoja kuvia ja muutamia artikkeleita (taustalle) sekä otsikoita suosikkinäyttelijöistäni. Muuliotus on ystävällisesti antanut minulle näitä tarvitsemiani lehtileikkeleitä. Lisäksi olen tarvinnut taulun kehyksiä, saksia sekä kärsivällisyyttä kuvien pyörittelyyn :)



sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Kalenteri, joka vaati paljon kärsivällisyyttä

Halusin itselleni kalenterin, mutta ne maksavat aina liikaa siihen nähden, ettei niitä sitten koskaan tule käytettyä. Sitten keksin koristella itse vihkosta kalenterin. Vihkon saa parilla eurolla, ja jotakin sellaista, jonka vuoksi on nähnyt vaivaa, on ihan pakko käyttää. Joten tässä lopputulos.

Vihkon päällystin lehdistä leikatuilla kuvilla ja värikuvioilla. Vihkon kannen tekeminen ei ollut kovinkaan rankkaa, mutta sisältö olikin sitten aivan toinen juttu.

Kulutin päiväni numeroita lehdistä leikaten ja pilkoin vanhoja kalentereita, jotta saisin kuukaudet joka sivulle. Leikattuani numeroita, liimailin niitä vihkon sivuille kontaktimuovilla. Vihkon kuvituksesta huolehtivat monet erilaiset tarrat, joita löytyy vähintään joka toiselta sivulta.

Kalenteri alkaa elokuun 9. päivä enkä oikeastaan malta odottaa, että pääsen käyttämään sitä. :)

Jos kiinnostaa, katso myös mitä tämän linkin takaa löytyy. Lyhyesti voin vihjaista, että sivulla on kirjoittamiani tarinoista, mutta niistä lisää itse sivulla.


torstai 8. heinäkuuta 2010

Heipparallaa raippahellaa :)

Minäkin aloitan nyt upean Taikinalaamailuni :) Esittelen ensimmäisenä upeaakin upeamman räkättirastaanpelättimen, jonka väsäsin ukin kanssa. Se on kovin pelottava!

Sillä on paita ja söpö kassipää, ihan hirmu vaikea tehdä siis!

Okei, en yleensä tee variksenpelättimiä mutta mitään muutakaan hienoa en pitkään aikaan saa varmaan valmiiksi joten saa kelvata mun upeaksi ekaksi tämmöseksi (:

sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Aina yhtä ihanat muffinssit


Telttailuretki mielettömällä kaveriporukalla tarvitsi ehdottomasti kaiken mässyn lisäksi myös itsetehtyä evästä, eli päästiin jälleen kerran Repsun kanssa leipomaan muffinsseja. Tällä kertaa teimme pienen pieniä vaaleanpunaisia kirva- ja leppäkerttumuffinsseja sekä suklaamuffinsseja.

Pienten muffinssien paistaminen onnistui yllättävän hyvin, vaikka aluksi pelättiinkin, että ne palaisivat ihan kokonaan. Lopputulos näyttää kuitenkin ihan hyvältä. Eikä maussakaan ollut valittamista - paitsi ehkä turhan kuiva taikina.
Jalat kirvoille tehtiin mansikkanauhasta, lakunauhasta, norsunauhasta tai miksi sitä ikinä haluaakaan kutsua. Lopuksi muffinssit saivat vihreän kuorrutteen ja nonparellisilmät. Leppäkerttumuffinssit koristeltiin tummalla suklaalla. Valitettavasti edellämainituista muffinsseista ei ole kunnollista kuvaa, mutta tarkkasilmäisimmät voivat tiirailla niin leppäkerttuja kuin kirvojakin blogimme otsikkokuvasta.

Suklaamuffinssit olivat onneksi ihan normaalikokoisia, sillä minimuffinssien teko oli yllättävän haastavaa. Suklaamuffinssit saivat koristeekseen hienon valkosuklaa-tummasuklaa-sekoituksen (jonka taiteellisuudesta voidaan kiittää Repsua, joka lähti tänään lomailemaan ja tulee sitten mukaan blogitouhuun).

Ja kyllä - muffinssit maistuivat.

Iltasatu

Olipa kerran kolme lukiolaista, jotka mielellään touhusivat vähän sitä sun tätä. Yksi piti syntymäpäiväkorttien askartelusta, toinen koristeli mielellään tylsistä paidoista paljon hienompia ja kolmas halusi aina tehdä maailman mahtavimpia muffinsseja - ja paljon muuta. Eräänä päivänä he keksivät, että kaikki hienot tekeleet voisi laittaa blogiin kaikkien nähtäväksi. Ja niin tehtiin.