keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Kirpparilöytöjä & tuunausta

Oli tilanne mikä hyvänsä ja tapahtuipa mitä tahansa, on pakko ottaa kaikki käsitöihin liittyvä hyöty irti - tapahtumasta kuin tapahtumasta. Nyt kun edessä häämöttävät erään sukuun kuuluvan, mutta minulle henkilökohtaisesti vain puolitutun hautajaiset, oli tietysti pakko keksiä hautajaisvaatetta - varsinkin kun oman vaatekaapin sisältö muistuttaa väriensä puolesta lähinnä pirteillä väreillä maalattua pääsiäismunaa, tai jotain sen suuntaista.

Kirpputorilta löytyi ihan tavallinen (yli-iso) musta t-paita, jota vähän leikkelin (sen kummemmin mittailematta) ja ompelin. Lopputulos oli se, että kaula-aukosta tuli tuollainen ei-ehkä-niin-mun-tyylinen-roikkuva, mutta alle kun laittaa topin, niin mitään hätää ei ole. Vanhojenmekkopuuhasteluista jäi yli pitsinauhaa, joka päätyi suurinpiirtein vyötärön kohdalle (ei kuitenkaan näy kuvassa kunnolla).

Paidasta tuli kuitenkin sellainen, että sitä voi käyttää ihan muutenkin, eikä tarvitse aina odottaa seuraavia kirkollismenoja.


Kirpputorilta löytyi myös "mekko", josta en tajunnut ottaa kuvaa ennen kuin aloin sitä leikkelemään. Leikkasin siitä lyhyen bolerotyyppisen ratkaisun ja käänsin ja ompelin reunat käsin, sillä kangas oli niin joustavaa, että koneompelu olisi ollut painajaismaista. Ompelukoneella on muutenkin henkisiä ongelmia, etten viitsinyt vaivata sitä tällaisessa. Alla oleva kuva on enemmän tai vähemmän kamala, mutta idea tullee selväksi:

Tuota ei huvita pitää oikein muuten kuin tarvittaessa, se ei onnistunut ihan niin kuin olisin halunnut. Tuon mustan paidan kanssa se vielä menee, mutta muuten... ei ei ei.

Tästä tuunauksesta tuli ihan sellainen olo, että tekisi mieli kierrellä kirppiksiä vähän useammin ja tuunailla vähän enemmän. Voisihan sitä tietysti harkita. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti