lauantai 19. helmikuuta 2011

Päivä prinsessana eli Operaatio Vanhojenmekon päätös

Nyt on vanhat tanssittu ja mekkokin on viimein esittelykunnossa (ja kesti koko päivän!). Tässä kuva:


Mekko pysyi SUUNNILLEEN alkuperäisessä suunnitelmassa. Taakse tuli hakaset, äidin ehdotuksesta, sillä nyöritys ei onnistunut ja vetoketju olisi ehkä ollut turhan tylsä. Kerroksellisuutta löytyy ja mekko liikkui pyöriessä aivan ihanasti. :) Taakse tuli tuollainen rusettiroikotinhässäkkä, sillä nyörityksestä jääneet nauhat (ja muutkin ylimääräiset) piti käyttää johonkin. Olkaimiin tuli lopulta pitsinauhaa, joka kiertää myös mekon yläreunassa.

Mekko pysyi kasassa, mistä olen jopa ylpeä. Pelkäsin että ompelut menevät pieleen, mutta edes omille helmoille astuminen (n. 10 kertaa) ei tuhonnut mekkoa!!! Kampaus on muuten ihan kampaajan käsialaa, ettei kannata edes kuvitella, että olisin moiseen itse pystynyt. Lakalla piti tietenkin tehdä vähän korjauksia itse, mutta... :D


Kengät olivat tylsät, mustat. Laitoin niihin vihreästä silkkinauhasta tehdyt rusetit, jotka pujotin kenkiin pinneillä. Pinnit eivät kuitenkaan toisessa kengässä meinanneet pysyä ja ne tarttuivat jatkuvasti helmoihin, joten virallisessa esityksessä ei rusetteja enää ollut.

Kengät eivät meinanneet pysyä jalassa, joten piti käyttää mielikuvitusta. Ompelin kärkiin pienet kolmion muotoiset tyynyt, sillä muuten varpaat olisivat olleet ihan lytyssä jossain kengän kärjissä. Mutta sitten itse jalassapysymisviritelmään. Naulasin kolme reikää kengän toiselle puolelle, ja kolme toiselle. Sitten virkkasin mustasta langasta nauhan, jonka pujotin rei'istä. Ja tämä viritelmä jopa toimi, eli saa vapaasti käyttää, jos on samanlaisia ongelmia. :)

Korut. Kaulassa oli joku halpiskoru, joka on varmaan tullut tilaajalahjaksi jostain. Huomasin kotona, että koru oli hajonnut, mutta onneksi se oli pysynyt kaulassa koko päivän. Ranteessa oli itse rautalangasta ja helmistä väsäämäni koru, joka näkyy kuvassa. :)

Nyt on siis tanssit paketissa, eikä itse tanssimisesta ole negatiivista sanottavaa. Operaatio Vanhojenmekko on viimein päätöksessä ja on aika ottaa rennosti. Vai pitäisköhän oikein aloittaa jokin uusi jättiprojekti..?

1 kommentti: