maanantai 14. helmikuuta 2011

Tie sydämeen käy vatsan kautta


Ystävänpäivän kunniaksi leivoin kasan keksejä ja syötin kavereille. Sulatetulla, violetiksi värjätyllä valkosuklaalla tein osaan kekseistä sydämen, ja kun kärsivällisyys loppui, saivat loput epämääräisemmän suklaakuorrutteen.


Keksit on leivottu seuraavaa Pirkan reseptiä soveltaen:

Ystävän yllätyspikkuleivät
n. 40 kpl

200 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
n. 3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kuivattuja karpaloita
1 dl hasselpähkinärouhetta
(taloussuklaata)

Hasselpähkinärouhetta en voinut käyttää erään ystäväni allergian vuoksi, eikä karpaloitakaan tähän hätään ollut. Niiden sijasta laitoin hieman lisää jauhoja ja hiukan vajaa 2 dl suklaasilppua.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe, karpalot ja pähkinät keskenään ja lisää taikinaan. Anna taikinan levätä kaapissa puoli tuntia.
...
Muotoile taikinasta kaksi tankoa ja jaa molemmat 20 osaan. Pyörittele pikkuleiviksi. Mpsta pikkuleivät leivinpaperin päälle pellille. Paista 175-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele halutessasi suklaalla.

Ihanaa ystävänpäivää kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti