sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Hullunhauskaa syntymäpäivää

Ihmiset täyttävät nyt vuosia oikein urakalla! Koko ajan saa olla väsäämässä synttärilahjoja ja -kortteja, mutta sehän on vain kivaa. :)

Tällä kertaa halusin käyttää kortissa vain kolmea väriä: valkoista, mustaa ja punaista. Liimasin mustalle pohjalle noin senttimetrin levyisiä punaisia ja valkoisia paperisuikaleita. Keskelle korttia tuli punainen ympyrä, jonka reunat olin rei'ittänyt. Rei'itykset näyttivät typeriltä, joten liimailin rei'ityksestä jääneet punaiset ympyrät takaisin peittämään reiät (ja leikistihän tämä oli sitten täysin suunniteltu koristelu-idea). Tasainen valkoinen ympyrä punaisen keskellä näytti tylsältä, joten rei'itin reunan epätasaisemmaksi. Tein kirjaimet (tusseilla värittäen valkoiselle paperille) ja liimasin korttiin. Kuvan tein viimeiseksi. Vähän päätin sensuroida, sillä kuvasta tuli varsin näköinen - eikä nyt liikaa paljastella kortin ja lahjan vastaanottajaa. :D Perusidea tulee kuitenkin varmasti selväksi:


Lahjaksi väsäsinkin sitten kaikenlaista. Pieni villasukka, jota voi käyttää kännykkäpussukkana, löysi käyttötarkoituksensa samantien. Kerran lahjan vastaanottaja meinasi jopa arvata tulevan lahjansa... Lahja oli ollut valmiina jo viikkoja, kun kaupassa sitten tuli puhetta että "pieni villasukka, jota voisi käyttää kännykkäpussukkana, olisi kiva". Virnuilulla ja puheenaiheen vaihtamisella selvittiin tästäkin kriisistä. :)

Villasukkaan tein kiristysnauhaksi sukkaan käytetyistä langoista piiitkän letin, jonka leikkelin sopivan pituiseksi.

Tämän lisäksi lahjaksi lähti epämääräinen pehmolelu, joka sai tekovaiheessa nimen Örvelö. Pehmo-otus meinasi joutua jopa kissan suuhun, mutta sain sen onneksi pelastettua.


Oma suosikkini lahjoista on seuraava. Jämäkästä metallilangasta väänsin kahdeksikon ja neljä havunneulasen muotoista palasta. Kiinnitin palaset ja koristelin hässäkkää punaisella rautalangalla ja muutamalla mustalla helmellä, ja niin syntyi kivakivakiva kaulakoru:

Niin kivalta kuin tuo omasta mielestäni näyttääkin, en haluaisi enää tehdä uutta tuollaista. :D Sormet melkein hajosivat väännellessä, eivätkä hämähäkin jalat meinanneet millään pysyä paikallaan.

2 kommenttia: