sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

"Järjettömän ruma kakku"

Jokin meni vissiin pieleen, mutta enpä kyllä osaa sanoa mikä. Tein Ihanat kuppikakut -kirjan ohjeella sitruunakakkua, mutta vähän soveltaen. Taikina oli samanlainen, mutta en tehnyt taaskaan kreemiä, vaan päätin käyttää kermaa ja sitruunarahkaa päälliseen. Väliin tuli mango-kiivimössöä, mitä en kyllä suosittele kokeilemaan itse. Päälle pilkoin mangoa, joka on muuten äärimmäisen omituinen hedelmä. Varsinkin jos sellaista ei ole ennen käsitellyt. Jotenkin vaan teki mieli ostaa mango. :)


Kuvassa kakku ei todellakaan näytä niin rumalta kuin oikeasti. Levitin valkoista kermarahkakerrosta, kun maa alkoi järistä (en tosin tajunnut kyseessä olevan maanjäristys). Äiti laittoi mangoviipaleet kakun päälle - tässä vaiheessa kakku näytti vielä ihan kivalta. Loput kermarahkat värjäsin "siniseksi". Lopputulos oli lähinnä turkoosi. Aloin pursotella ja vähitellen kakku muuttui rumaksi. Nonparellejä ripottelin päälle ikään kuin pelastamaan tilanteen, mutta...

Moni kakku päältä kaunis, mutta tämä kakku ei ollut kaunis edes sisältä. Jälkimaku oli kamalan hapan, eikä kakkua enää tänään voi syödä, sillä sitruuna on jotenkin imeytynyt kakkuun ja muuttunut kamalan paljon happamammaksi kuin mitä se eilen oli.

Mutta eihän aina voi onnistua. Tässä lista oppimistani asioista:

1. Älä yhdistä mangoa, kiiviä ja sitruunaa.

2. Suunnittele kakun koristelut ennen kuin koristelet.

3. Älä säilytä sitruunakakkua jääkaapissa vaan koita saada se syötyä saman päivän aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti