maanantai 31. tammikuuta 2011

Kissoja, koiria, puikkoja, koukkuja...

Elämäni suurin ongelma on tähän asti varmasti ollut se, että virkkuukoukuilla ja puikoilla ei ole ollut kunnollista tai edes minkäänlaista järkevää säilytyspaikkaa. Ne ovat onnellisesti lojuneet kaapin perällä sekasorron keskellä, vailla minkäännäköistä järjestystä. Nyt on sekin ongelma sitten viimein ratkaistu.

Olisin tietenkin eilen aivan yhtä hyvin voinut tehdä läksyjä, mutta käsitöiden tekeminen on aina jotenkin paljon mukavampaa. Niinpä päätin ommella vanhasta, lapsuusmuistoja herättävästä (verho?)kankaasta itselleni tuollaisen kätevän puikonsäilytyshommelin.

Leikkelin kaksi isoa palasta ja tarpeeksi monia, sopivan pieniä palasia, ja käänsin ja ompelin "yläreunat" käsin, sillä tuollainen pikkuhomma olisi ollut turhan raivostuttavaa ompelukoneen ääressä. Laitoin kaistaleet nuppineuloilla kiinni kääntäen reunat pois näkyvistä ja ompelin taskuiksi. Isot kaistaleet ompelin oikeat puolet vastakkain kiinni toisiinsa ja käänsin sitten oikeinpäin. Ja muutaman kääntelyn, vääntelyn ja ompelun jälkeen koko hässäkkä oli valmis.

Tältä se näyttää kokonaisuudessaan.


Ja tältä käärittynä. Ympärillä olevan nauhan virkkasin keltaisesta ja oranssista langasta.

1 kommentti:

  1. !!!!!!!!
    arvaa mitä mä oon aatellu tehä sit ku pääsen käsiks ompelukoneeseen. Tommosen. Ja albumikannet. (eli koeviikolla todnäk sitten lisää näistä :D)

    VastaaPoista