tiistai 4. tammikuuta 2011

Lämmikettä talvipakkasille

Olen jo jonkin aikaa halunnut tehdä itselleni uuden kaulaliinan. Halusin tehdä kaulaliinasta vähän ehkä erikoisen ja samalla vähän tuhdimman, että sen voisi jättää takin päälle värikkääksi yksityiskohdaksi. Näin ei käynyt. Toki kaulaliinan voi yrittää säätää niin, että se ei jää miltei kokonaan takin alle piiloon, mutta en ole vielä onnistunut, joten alkuperäinen suunnitelmani ei siis toteutunut. :)

Joululahjaksi sain 4 kerää Novitan Isoveli-lankaa, sekä kokoa 7 olevat puikot. Ajattelin ensin tehdä kaulaliinaan palmikkokuviointia, mutta kaikkien lankojen väriyhdistelmä ei näyttänyt hyvältä. Monen purkamisen ja uuden yrityksen jälkeen päädyin tutkailemaan netin syövereitä inspiraatiota etsien. Ja sieltähän se inspiraatio lopulta löytyi.

Päätin, että teen kaulaliinan ikään kuin "väärinpäin", elikkäs loin toiselle puikolle noin 200 silmukkaa (lyhyellä laskutoimituksella ja kokeilutilkulla kaulaliinan pituus olisi n. 160 cm) ja tein 1, 2, 3... muutaman kerroksen. Tällä tavalla tekeminen oli sikäli painajaismaista, että käytössä olisi pitänyt olla pyöröpuikot, eikä tuollaisia peruspuikkoja. Puikko, jolla oli enemmän valmista neuletta PAINOI älyttömästi ja väänsi kädet koko ajan kummalliseen asentoon, mikä sai ranteet kipeiksi. Puhumattakaan vähitellen valmistuvan kaulaliinan mahtumisesta puikolle. Ongelmista kuitenkin lopulta selvittiin ja kaulaliina oli valmis. Ja ihan hyvältähän tuo näyttää.

Näin tehdyssä kaulaliinassa oli se etu, että aina yhtä typerältä päättelyltä välttyi, sillä langat jäivät kaulaliinan hapsuiksi. Jes! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti