sunnuntai 22. elokuuta 2010

Kouluhömppää


Käsityöihmisenä (puhun tietenkin vain omasta puolestani) kaikki koulujutut on tietenkin aivan pakko tehdä itse. :) Niinpä tein jälleen kerran penaalin itselleni ja "vähän" muutakin. Kankaan penaaliin löysin löytökorista viidellä eurolla. Kangasta jäi yli ja saatan ommella siitä tyynyliinan, kunhan ompelukone taas toimii. Vetoketjun ostin kangaskaupasta ja vanhoista langanpätkistä letitin vetimen.

Sain myös idean, että voisin koristella kulmalukkokansion samaan tapaan kuin vihkot, ja tuollainen pirteä värien sekamelska siitä tuli.

Kuten Repsu jo aiemmin hiukan mainostikin, koristelin reppuani vähän omaperäisemmäksi.

Silkkinauhalla korvasin alkuperäisen nauhan ja vetoketjujen vetimet leikkasin irti (ja letitin jälleen jämälangoista uudet tilalle). Löysin vanhan Pikku Myy -jutun (en ole varma, oliko se kännykkäkoru vai avaimenperä vai mikä se alunperin oli) ja vanhan sydänkaulakorun, joista väsäsin avaimenperän, joka nyt roikkuu repussa. Löysin myös vanhan kissanapin (edelleenkään en ole varma onko "nappi" oikea sana, mutta kuvaava ainakin), jonka kiinnitin reppuun hakaneulalla. Repsun tekemä avaimenperä roikkuu sekin repussa koristeena. :)

Mielestäni edelleenkin paras idea kaikista reppukoristeistani on vanhoista muumipullonkorkeista tekemäni rintamerkit. Joskus pienenä olen noita pullonkorkkeja säilönyt, sillä ne olivat niin hienoja! Ne olivat vieläkin tallessa ja niille piti keksiä jotakin, ettei niitä tarvinnut säilöä jossakin piilossa. Niinpä menin (Repsun ja Nipan kanssa) askartelukauppaan ja ostin sieltä niitä sellaisia rintamerkkijuttuja (sanat hukassa). :D Liimasin (ja teippasin) pullonkorkkien taakse paksuja pahvinpaloja, sillä neulahärveli (Repsulle kiitos tästä sanasta) upposi liian syvälle. Liimasin neulahärvelin kiinni ja laitoin varmuuden vuoksi siihen vielä teippiäkin.

Muumipullonkorkkirintamerkit ovat pysyneet kasassa hyvin. :) Tietenkään niitä ei saa repimällä repiä, tai ne irtoavat varmasti. Peruskäytön ne ainakin kestävät. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti