tiistai 17. elokuuta 2010

Operaatio Vanhojenmekko


Juuri nyt on minulla ja Repsulla meneillään tylsien mekkojen tuunaaminen vanhojentanssikuntoon! Löysin oman "tylsän mekkoni" kirpputorilta, melko halvalla. : ) Siinä oli ennen typerää mustaa pitsiäkin, mutta purkasin sen jo ennen Blogin perustamista, joten en tullut ottaneeksi kuvaa aloitustilanteesta.


Mekko on tylsän valkoinen, joten halusin siihen jotakin muutakin. Helman musta harso on hauska, joten päätin jättää sen paikoilleen. Yläosaan jäi mukavat jäljet purkaamastani pitsistä, joten peitän ne ompelemalla kuvassa näkyvästä vihreästä kankaasta. Teen mekon taakse nyörityksen mustasta silkkinauhasta. : )

Mekon tekeminen on todella mukavaa, kun on kissa, joka julmasti talloo mekkokankaan päällä jättäen jälkeensä hirmuiset kynnenjäljet. Tätä kaikkea ei tietenkään helpota se, että Amalia (kissani) yrittää napata silkkinauhan järsittäväksi. Mitään ei siis voi jättää levälleen ja siinä silkkinauhaa ja nuppineuloja kissalta piilotellessa onnistun hyvin usein piilottamaan tavaroita myös itseltäni!

Joka tapauksessa olen päässyt ompelu-urakassani jo melko hyvin alkuun. Leikkasin vihreästä kankaasta suunnilleen samanlaiset palaset, joista vanhan mekon yläosa koostui. Kaavat tein vanhoista mainoksista (kierrätystä).

Ompelin osat yhteen. Lopputulos näytti karmaisevalta, mutta kun sen saa mekkoon kiinni, se näyttää paremmalta. : ) Kiinnitin osasen mekkooni ompelemalla käsin ja yleisen Oman-käsinompelutaidon-pitävyyden-luottamuksenpuutteen vuoksi ompelin osan varmuuden vuoksi myös ompelukoneella.

Mutta sitten tapahtui jotakin kamalaa. Ompelukoneeni jäi jumiin, eikä sillä ole voinut tehdä sitten viime sunnuntain. Operaatio Vanhojenmekko jää siis osaltani joksikin aikaa jäihin, mutta jatkuu heti kun joku saa raahattua ompelukoneeni huoltoon ja sieltä takaisin.

5 kommenttia:

  1. ps mun mekko ei oo kovin tylsä, se on vaan ihan väärän kokonen :D ja siin on typerä glitter juttu (Y) :D:D mut kivanvärinen toi kangas =)

    VastaaPoista
  2. eiks se nyt kuitenki oo MELKEEN sama asia :D kuitenki haluut siihen lisää väriä, ni eiks se oo tylsä. >:) Ei mulkaan oo mitään tota valkost & mustaa vastaan, mut... hei, ei mulle :D :D

    VastaaPoista
  3. tolla tavalla jos ajattelee, niin se on tylsä :D

    VastaaPoista
  4. Moi miten projekti vanhojenpuku edistyy? Mua kiinnostais meinaan tuo miten saa itse tehtyä puvun vielä kun oot niin persoonallinen tyyppi. Entäs meikki ja hiukset?

    VastaaPoista
  5. Moi.
    Anteeksi, että vastaus tulee näin myöhään, mutten ainakaan ole huomannut, että tämä ilmoittelisi uusista kommenteista, joten tämä on jäänyt huomaamatta. En ehdi nyt kirjautua sisään, joten vastaus tulee nimettömänä, mutta minä se olen. :)

    Siinähän se edistyy, ompelukone on suht kunnossa. Pitäis edistyä vielä vähän lisää, että vois tehdä uutta juttua, mutta laiskuus on vähän iskenyt....

    Hiukset hoitaa ihan kampaaja, mutta meikin yritän hoitaa itse... se voi olla vähän hankalaa, kun harvemmin tulee meikattua (=vappuasuja varten), mutta toivotaan parasta... :D

    Puku olis helpompi tehdä, jos olis mallinukke, koska pukua pitää koko ajan (kriittisissä kohdissa) olla sovittamassa päälle ja pois, mikä on todella hankalaa.

    Vielä pahoittelut hitaasta vastauksesta, en tosiaan ollenkaan huomannut.

    ~ Muuliotus ~

    VastaaPoista