keskiviikko 11. elokuuta 2010

Jos metsään haluat mennä nyt

Viimeinkin päätin kirjoittaa jutun ihanista luontokuva-albumeistani. Innostuin luonnosta jossakin määrin jo vuosia sitten, mutta ihan tosissaan innostus iski vasta yläasteella ollessani. Aloin ottaa kuvia luonnosta (lähinnä linnuista, pikkunisäkkäistä, jos niitä osui eteen ja sittemmin myös aika paljon perhosista). Luontokuville piti tietenkin tehdä jotakin muutakin, kuin vain säilöä tietokoneelle. Päätin laittaa kuvat albumeihin ja siinä onkin riittänyt hommaa.


Tietenkään tylsät tavalliset valokuva-albumit eivät kelvanneet minulle, vaan koristelin ensimmäisen albumini (vas.) kannen korteilla ja tarroilla. Samalla linjalla jatkoin myös uudemman albumini kanssa.

Leikkelin luontokuvia eri muotoisiksi ja kokoisiksi ennen kuin laitoin ne albumiin. Voin sanoa, että kärsivällisyys oli koetuksella, sillä kaksipuolinen teippi ja tarrat ovat pidemmän päälle raivostuttavia ja sormet tulevat siinä kipeiksi!

Jokaisella sivulla on tietenkin teksti, joka kertoo, mikä laji on kyseessä. Kun jokin lintu mainitaan ensimmäistä kertaa, on samalla sivulla myös tuntomerkit lyhyesti.

Luontokuva-albumeissa on ollut älyttömästi tekemistä, mutta kun jostakin tykkää, niin miksipä sitä ei jaksaisi sitten tehdä kunnolla loppuun asti? :) Äitini on monesti muistuttanut, etten saa ikinä heittää luontokuva-albumeitani pois, mutta ei tulisi mieleenikään!

Luontokuva-albumit ovat vähän ikuisuusprojekti. Ne täyttyvät niin kauan kuin innostusta luontoon riittää. Siinä vaiheessa kun viimein sain ensimmäisen albumin valmiiksi ja pääsin aloittamaan toista, olin iloinen. Albumeita tulee VARMASTI enemmänkin, kunhan vain saan toisen albumin joskus täyteen. :)

1 kommentti:

  1. (Toi on kamala laulu ainakin Kipparikvartetin esittämänä :() mut noi albumit on ihanat! mun pitää joskus katella ne kaikki kuvat kun must tuntuu et oon nähny vaan osan :)

    VastaaPoista