sunnuntai 1. elokuuta 2010

Lisää vihkoja - ja Muumeja.


Lukion alussa suunnitelmanani oli ostaa värikkäitä vihkoja ja koristella niitä tarroilla. Kuitenkin Repsu ja Nipa yllyttivät minut koristelemaan vihkoja tähän tyyliin, joten tässä niitä nyt on. Nyt kun sekä minulla että Repsulla on vihkonkoristeluaddiktio, on meillä molemmilla suunnilleen miljoona vihkoa odottamassa käyttöönottoa. Ja koko ajan tekisi mieli tehdä noita lisää. :)

Vihkojen koristelussa kuluu älyttömästi liimaa, mutta muuten tällaiset "jämäpaperista" tehdyt vihkot ovat melko tehokasta kierrätystä. :)

Jossakin vaiheessa vuotta rupesin kuitenkin miettimään, voisiko karkkipapereilla kenties koristella vihkoja. Keräsin karkkipapereita talteen (ja kerään vieläkin) ja kokeilin sitten koristella pari vihkoa, ja sehän onnistui. Vihkot vain pitää päällystää kontaktimuovilla samantien, sillä muuten vihkot eivät oikein tahdo pysyä kasassa. Pääsiäisenä tulin ajatelleeksi sitäkin, voisiko pääsiäismunien käärepapereista tehdä vihkoja. Tätäkin piti tietysti kokeilla. Ja ihan hyvin sekin onnistui. :)

Repsun aikaisemmin esittelemä Muumi-vihko oli alunperin minun ideani, jonka kylläkin sain juuri Repsun koulupöydällä lojuneista Muumi-stripeistä. Vihkostani tuli hyvinkin erilainen kuin Repsun vihkosta, vaikka materiaalit ja idea olivatkin jotakuinkin samat.

Vihkon sisällä on lisää Muumi-sarjakuvia, kiiltokuvia, tarroja ja lehdistä leikattuja Muumi-kuvia. Tämä vihko saa jo vähän vajaan parin viikon päästä tehtävän matikanvihkona, enkä malta odottaa, että saan ottaa vihkon käyttöön! :D Eli, vaikken matikasta oikein pidäkään, vihko varmasti piristää oppitunteja huomattavasti.

Vihkojen kansiin on tottakai kirjoitettava, minkä oppiaineen vihko on kyseessä ja kuka vihkon omistaa. Ensin ajattelin hommata paljon sellaisia tarroja, joihin saa helposti kirjoitettua tarvittavat tiedot (katso ylin kuva; oranssi ja keltainen vihko). Sitten keksin kuitenkin, että leikkaamalla lehdistä kirjaimia, saisin vihkoista jälleen hiukan persoonallisempia (tämäkin idea oli tietenkin pöllitty Repsulta, joten se siitä persoonallisuudesta)! En jaksanut aina etsiä kirjaimia lehdistä, joten leikkasin niitä jo valmiiksi. Aluksi kaikki kirjaimet olivat minulla yhdessä laatikossa, mutten koskaan löytänyt sieltä tarvitsemiani kirjaimia. Sitten lajittelin leikkelemäni kirjaimet tulitikkuaskeista kasaamiini laatikoihin (jotka liimasin yhteen ja päällystin lahjapaperilla) ja nyt kirjaimet on todella helppo löytää. Kätevää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti