keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Väriä harmaaseen syksyyn

Löysin kaupasta ihanaa lankaa, joka (luultavasti) oli alennuksessa. :) Ostin lankakerän ja päätin virkata siitä kevyen kaulahuivin kevät- ja syksykäyttöön. Noin värikkäässä langassa on se hyvä puoli, että se sopii oikeastaan minkä väristen vaatteiden kanssa tahansa!
Huiviin sovelsin tätä ohjetta. Aluksi kesti hiukan hahmottaa, mitä piti tehdä, kun kaikki mitä virkkasi, näytti ihan kummalliselta. Lopulta huivi alkoi kuin alkoikin näyttää oikeanlaiselta, joten jatkoin virkkaamista.

Huivi on ollut valmiina pari viikkoa, ja se on ollut ahkerassa käytössä. :)

Huivin jälkeen halusin viimein saada valmiiksi säärystimet, joita olin tehnyt jo... en edes muista mistä asti.
Parina iltana en melkein muuta tehnytkään kuin vain neuloin ja neuloin, kunnes sain säärystimet siltä osin valmiiksi. Lopuksi oli tietenkin päättelyn vuoro ja säärystimet olivat valmiit :)

Ongelmana oli se (huomasin sen vasta jälkeenpäin) että koska toisen säärystimen olin tehnyt jonkin verran aikaisemmin, ja toisen tein vasta viime viikolla, käsiala oli jonkin verran suurempaa, jolloin toinen säärystin on hieman leveämpi kuin toinen, kuten alla olevasta kuvasta saattaa näkyä. Tämähän ei tietenkään haittaa, sillä pieni epäsymmetrisyys lisää kotikutoista vaikutelmaa ja tekee kaikesta vielä vähän omaperäisempää. :)

1 kommentti: