lauantai 18. syyskuuta 2010

Syksyisiä herkkuja

Millä tahansa ohjeella tehty kauraomenapaistos maistuu hyvälle. Tällä kertaa tuli kuitenkin tehtyä paistos tutulla ja turvallisella Myllyn Parhaan reseptillä. Helppoa ja vaivatonta - ja herkullista. :)

Työnjako oli seuraava; äiti kuori omenat ja levitti ne vuokaan, minä väsäsin kauramössön ja levitin sen omenoiden päälle (kanelin samaten).

Jokaisena leipomiskertana tulee aina esiin jonkinnäköinen ongelma. Tällä kertaa ongelma oli fariinisokeri. Kaapin perältä löysin fariinisokerin jämän, jota ei ole käytetty... kolmeen kuukauteen? Hyvässä kunnossahan tuo maun puolesta oli, mutta fariinisokeri oli jumittunut ja kovettunut epämääräiseksi köntiksi. Onneksi käsivoimia löytyi sen verran, että lusikalla tökkiminen riitti saamaan sokerista käyttökelpoista. :)

Puoli tuntia uunissa tuntui liian pitkältä odotusajalta, mutta lopulta kauraomenapaistos oli kuin olikin valmista! Paljon paistosta lautaselle, sekaan sopivasti vaniljakastiketta ja hyvältä maistuu! :)

Kaurapaistoksen lisäksi tuli tänään kokkailtua vähän muutakin. Tein lihapullia, joista en laita tänne kuvaa, sillä kuva voi antaa hiukan vääristyneen kuvan mausta (eli, lihapullat olivat todella hyviä, mutta kuva kökkö).

Mausteet lihapulliin sain tietenkin vanhoista Piltti-purkeista tehdyistä maustepurkeista, jotka eivät ennen tätä päivää ole päätyneet blogin sivuille johtuen siitä, että tein purkit paljon ennen kuin blogi sai alkunsa. Tässä kuitenkin kuva purkeistakin. Purkeista tuli kivan pirteitä, kun käytin kuviopaperien jämiä ja kirjoittelin tekstejä purkkien kylkeen eri väreillä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti