maanantai 27. syyskuuta 2010

Pöllöt rules!! :D

Kun me tehtiin Muuliotuksen kanssa kaikkea söpöä niistä massoista, Muuliotus teki myös Apinan. Apinaan liittyy ehkä paras iltasatu ikinä.

Olipa kerran apina jolla oli suuri se. Sen nimi oli Arttu. Sen vai sen? Sen. Se seisoi ja houkutteli paarmoja. Se vai se? Se. Sen pituinen se. Se vai se? Se. 

Näin siis telttaretkellä :D

Muuliotus teki minulle kaksi pientä pöllöä, jotka sitten eilen liimasin korvistaustoihin. Toinen pöllöistä on jalkapuoli :( mutta ei se mitään, ne on silti kamalan söpöt!

Luotetaan Erikeeperin kestävyyteen.

lauantai 25. syyskuuta 2010

Shoppailua & korviksia

Eilen oli shoppailupäivä, kierreltiin kirpputoreja ja askartelukauppoja. Hakakirppikseltä löysin Marimekon silmälasikukkaron, helmirannekorun, liiloja ja valkoisia puuhelmiä ja Ihmeperhe-DVD:n. Ehkä paras mahdollinen aika ostaa se DVD, koska harkoissa onnistuin jotenkin jännästi muljauttamaan nilkkani ja jouduin tänään olemaan aloillani.

Värinapista ostin korvakorujen taustoja. Nappikorvisten taustat olivat tosi kalliita ja niitä oli vain 2 paria/paketti mutta tarvitsin niitä jotta voin tehdä NAPPIKORVIKSET! Ne sitten väsäsin tänään kun oli tylsää. Ja niistä tuli kivat :D Ensin meinasin tehdä ne isoista sinisistä napeista, mutta päätin että ne ovat ehkä sittenkin liian isot.

Toivottavasti Erikeeper kestää. En ole koskaan kokeillut, pysyykö metalli ja muovi sillä liimalla kasassa. Toivottavasti se kestää myös muffinssikännykkäkorussani, jonka onnistuin hajottamaan uudestaan.  

Tein joskus muutama vuosi sitten itselleni korvakorutelineen. Siinä vain on aivan liian vähän reikiä tämänhetkisille korvakoruilleni. Ja roikkuvien korvisten on turha edes kuvitella roikkuvansa siinä! Joten olen ajatellut, että pitäisi väsätä jossain vaiheessa uusi korvisteline.

Kirppikseltä ostamani lilat ja valkoiset puuhelmet (ja kaikki muutkin) laitoin lasipurkkiin. Nyt niitä voi ihailla koko ajan, ne on tosi söpöt =)

Koeviikolla on hyvää aikaa vain lagata ja virkata. Ekasta lapasesta puuttuu enää vähän matkaa niin se on valmis! :D (kokeisiin ei siis tullut luettua tänään... Ehkä huomenna sitten?)

Paljon kaikkea

Sain kerran idean "pyykkinaruun", johon voisin ripustaa kortteja roikkumaan pienillä pyykkipojilla. Eilisellä askartelukauppa/kirpputorikierroksella vastaan sitten tuli näitä söpöjä pieniä pyykkipoikia. Naulasin koukut seinään kissan ulottumattomiin ja laitoin oranssia lankaa pyykkinarun tapaan kulkemaan koukusta toiseen.

Nyt valitsin tuon näköisiä kortteja, mutta niitä on helppo vaihdella, kun kyllästyy tai saa uusia mahtavia kortteja. :)

Minun ja Repsun muovailuvahaprojekti sai jatkoa. Paistoin tänään tekemämme mursufarmin, helmet ja kaiken muun uunissa.

Eiliseltä ostosreissulta tarttui mukaan keltaista kuminauhaa, johon pujotin tekemiäni helmiä ja sain aikaiseksi oikein kivat, söpöt rannekorut. :)

Tein muovailuvahasta myös pöllön ja mursun, joista sitten tein tuollaiset kivat "kaulakorut".

Säärystimistä (ks. Väriä harmaaseen syksyyn, 1.9.) jäi lankaa ja päätin tehdä pipon. Ajattelin ensin korvaläppäpipoa, mutta langat eivät riittäneet aivan siihen. Piposta tuli sitten ihan tavallinen raitapipo (jonka päässä muuten on aivan väärää lankaa, koska langat loppuivat kesken viimehetkillä). Mielestäni pipo kaipasi vielä hiukan piristystä ja persoonallisuutta, ja lopulta keksin tehdä siihen itse napin - muovailuvahoista tietenkin. Tein napista pöllön näköisen ja nyt pipo on valmis. Viileämpiä kelejä odotellessa... :)

tiistai 21. syyskuuta 2010

MEILLÄ OLI KOVIN HAUSKAA!! :D

Olipa kerran Repsu, Muuliotus, Nipa ja Kala. He kävivät vierailulla Nipan luona ja pelasivat Aliasta. Eivätkä tienneet mitä eroa on portaalla ja partaalla. Myöhemmin samat fiksut lukiolaiset päättivät kirjoittaa tarinan Mursut Tuhon Portaalla. Ja tehdä siihen kuvitukseksi mursujengin.
Muuliotuksella on jänniä muovailuvahoja. Hän on tehnyt niistä mm. joululahjaelukoita kavereille. Ja ne on ihan kamalan söpöjä!! :D Ja nyt minä ja Muuliotus väsäsimme siis mursuja samasta muovailuvahamömmöstä. Ja niistä tuli myös kamalan söpöjä! Keltainen alfaurosmursu (yläkuvassa, se millä on liila käsilaukku. Älkää kysykö miksi sillä on käsilaukku =) ) on ensimmäinen koskaan tästä materiaalista tekemäni juttu. Mutta kovin söpö ja onnistunut :D
 Muuliotus teki tyttö- ja poikaystävämursut. Söpöt, vai mitä!! :D
Meinasin tehdä söpöt banaanikorvikset tuosta massasta, mutta en osannut. Silloin Muuliotus muisti, että hänellä on hassuja banaanihelmiä jemmassa, ja hän antoi kaksi niistä minulle. Ja nyt illalla kun ei ollut muuta tekemistä (paitsi fysiikan ja enkun läksyt..), tein niistä BANAANIKORVIKSET!! :D 
(mulla ei ole partaa. kuva vaan on niin kamalan tarkka :D)
En pidä korviskoukuissa olevista pikku metallipalloista ja jousista (ks. pöllökorvis) vaan otin ne pois sekä banaaneista että pöllöistä ja laitoin helmiä tilalle. Tykkään paljon enemmän!  
Itseasiassa tykkään kamalasti!! 

Muovailuvahajutut ja korvikset, to be continued ;)

Pipo on valmis. Paitsi että siitä puuttuu tupsu & nyörit, mutta voin tehdä ne vasta kun olen saanut lapaseni valmiiksi koska ajattelin käyttää kaiken pinkin lankani loppuun ja tarvitsen sitä myös tumppuihin. Joten niistä sitten enemmän myöhemmin =)

sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Pikkuaskartelua ovea piristämään

Tänään tuijoteltuani hetken aikaa tylsää ulko-oveamme, päätin väsätä siihen koristeen. Parempaa tekemistä, kuten vaikkapa läksyjä, ei tietenkään -köhköh - ollut. Leikkelin erivärisistä kartongeista erikokoisia palloja. Liimasin pallot kiinni toisiinsa ja kiinnitin ne varmuuden vuoksi takapuolelta teipillä, jos liima vaikka pettäisi. Valkoiselle kartongille piirsin kuvan meidän kissastamme ja laitoin sen tassuihin sen suuren herkun - omenan. :)

Nyt kaverit löytävät oikeaan asuntoon ilman että tarvitsee aina soitella, seisooko varmasti oikean oven takana, ja naapurit saavat ihmeteltävää. :D

lauantai 18. syyskuuta 2010

Syksyisiä herkkuja

Millä tahansa ohjeella tehty kauraomenapaistos maistuu hyvälle. Tällä kertaa tuli kuitenkin tehtyä paistos tutulla ja turvallisella Myllyn Parhaan reseptillä. Helppoa ja vaivatonta - ja herkullista. :)

Työnjako oli seuraava; äiti kuori omenat ja levitti ne vuokaan, minä väsäsin kauramössön ja levitin sen omenoiden päälle (kanelin samaten).

Jokaisena leipomiskertana tulee aina esiin jonkinnäköinen ongelma. Tällä kertaa ongelma oli fariinisokeri. Kaapin perältä löysin fariinisokerin jämän, jota ei ole käytetty... kolmeen kuukauteen? Hyvässä kunnossahan tuo maun puolesta oli, mutta fariinisokeri oli jumittunut ja kovettunut epämääräiseksi köntiksi. Onneksi käsivoimia löytyi sen verran, että lusikalla tökkiminen riitti saamaan sokerista käyttökelpoista. :)

Puoli tuntia uunissa tuntui liian pitkältä odotusajalta, mutta lopulta kauraomenapaistos oli kuin olikin valmista! Paljon paistosta lautaselle, sekaan sopivasti vaniljakastiketta ja hyvältä maistuu! :)

Kaurapaistoksen lisäksi tuli tänään kokkailtua vähän muutakin. Tein lihapullia, joista en laita tänne kuvaa, sillä kuva voi antaa hiukan vääristyneen kuvan mausta (eli, lihapullat olivat todella hyviä, mutta kuva kökkö).

Mausteet lihapulliin sain tietenkin vanhoista Piltti-purkeista tehdyistä maustepurkeista, jotka eivät ennen tätä päivää ole päätyneet blogin sivuille johtuen siitä, että tein purkit paljon ennen kuin blogi sai alkunsa. Tässä kuitenkin kuva purkeistakin. Purkeista tuli kivan pirteitä, kun käytin kuviopaperien jämiä ja kirjoittelin tekstejä purkkien kylkeen eri väreillä. :)

sunnuntai 12. syyskuuta 2010

hihihi =)

Olipa kerran kaveriporukka, joka päätti laulaa Singstaria erään päivän. Siispä he tarvitsivat syötävää. Jolloin Nipa, Muuliotus ja Repsu hihkuivat innosta, kun pääsivät jälleen leipomaan!
Teimme söpöjä minttukikkareita. Tosi hyviä! Täältä bongasin ne ja täältä myös. Ohjeita sitten vähän sovellettiin :D
Näihin tuli mintunmakuisia Domino-keksejä, vaniljarahkaa ja suklaata päälle. Kuulostaa ihan simppeliltä, ja niin se periaatteessa olikin, Nipan haba joutui vähän tosin koetukselle keksien murskaamisessa. Ja päällystäminen oli hiukan hankalaa mutta kyllä siitäkin selvittiin!
Päällystämisen teki hankalaksi se, että suklaa oli sulaa eikä millään tahtonut mennä nätisti joka puolelle pallukkaa. Joten laitoimme vain päälle suklaata. Olivat ihan riittävän makeita noinkin!

Teimme myös juustokakkua. KALKKIS-juustokakkua, koska täyte on vihreää. Käytimme Muuliotuksen elintarvikevärin lopun täytteeseen. Ja päällä on kaikkien lukiolaisten suosikkielintarviketta: VAUVANRUOKAA!! :DMelkein pilasimme koko kakun. Muuliotus oli nostamassa sitä jääkaappiin, ja rupesi siirtelemään tavaroita sivuun jotta kakku mahtuisi sinne. Silloin minä ryntäsin ottamaan kakun käteeni, ja vuoan pohja irtosi. Vuoassa sillä hetkellä sisällä nestemäistä juustokakkumömmöä. Onneksi saimme kuitenkin kakun kunnossa lautaselle, ja se ei levinnytkään lattialle.
Oli hyvää!
Kaikkialle pitää myös tehdä muffinsseja. Tietenkin. Tälläkin kertaa päätimme turvautua tuttuun ja hyväksikoettuun suklaamuffinssiohjeeseen. Päälle aioimme laittaa vaaleanpunaiseksi värjättyä valkosuklaata ja tummaasuklaata sekoitettuna tähän tyyliin. Laitoimme suklaapalat muovipussiin ja nestemäistä väriä sekaan. Ennenkin, ajassa ennen blogia, meille kävi myös näin värillisen suklaan kanssa: suklaasta tuli kovin jäykkää mömmöä.
Dumppiskikkareita. Ensi kerralla tiedetään, että EI kannata laittaa nestemäistä väriainetta suklaaseen jonka meinaa saada kivasti sulatettua. Muuten muffinssit onnistuivat hyvin =)
Milloin uudestaan?? :D

sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Pinssejä!!

 Väkersin tänään aikani kuluksi tuollaiset. (oikeasti olisi pitänyt tehdä vaikka ja mitä muuta...) Pinssien taustat ovat vanhoja pinssejä, toinen oli jo valmiiksi ilman kuvaa ja toisesta hajoitin kuvan nyt. Ongelma oli ainoastaan se, että koko pinssi levisi käsiin. Kuva oli ollut metalliosien välissä, ja nyt siihen jäi liian suuri rako. 

 Joten toisen pinssin takaosa on huomattavasti siistimpi, kun sain sen kankaan sullottua väliin. Kestävyydestä en tosiaankaan tiedä. Varmaan mukana roikkuu, kunnes joku tarttuu siihen. 

Se pinssi menee muuten Katjalle (toverille, jolta sain puoliksi Einstein-nuken) koska itse en sitä tarvinne. Ja sitäpaitsi, se toinen on hienompi joten pidän sen itse ja laitan laukkuuni. Tai siis laitoin jo ;)

Näpersin myös laukkuni vetoketjuun puuhelmihärpäkkeen hajonneen lammasavaimenperän tilalle. Siitä tuli ihan kiva.  

(kuva feilaa. Pahasti. Sen siitä saa kun yrittää ottaa pimeässä salamalla..) Mutta perusidean nyt näkee. JA LINKIN PARKIN PINSSIN :D Laukussani on myös monta muuta pinssiä, koska minusta on kiva löytää laukkuni koulun kassimerestä, jossa on samanlaisia Marimekon kasseja useampikin.

Aamulla kävi katastrofi! Astuin kännykkäkoruni päälle (äiti aina varoittaa jättämästä kännykkää lattialle. Nyt tiedän miksi.) ja se meni rikki. Mutta onneksi on Eri-keeper! Sain muffinssini liimattua, ja liiman kuivuttua se näyttää onneksi ihan samalta kuin ennenkin.

Pipoa olen myös virkannut tänään(kin). Ja tuli kriisi: olen tehnyt samalla ohjeella, langalla ja silmukkamäärällä ennenkin pipon, ja se on juuri sopivan kokoinen. Mutta sovittaessani uutta pipoa se tuntui vähän liian kireältä. SOVITAAN että se johtuu vain siitä että pipo on vielä pahasti kesken, vai mitä!! :D

lauantai 4. syyskuuta 2010

Sweet dreams :)

Päätin väsätä maailman ihanimman (mielipidekysymys) tyynyliinan. Työstäminen olikin sitten astetta hankalampaa, vaikka tämän piti olla piece of cake.
Muuliotus värkkäsi ensiksi minulle tuon hienon kuvakollaasin (josta ensin hieman marisin, koska olisin mielummin halunnut vaakatasossa olevan kuvan, mutta en sitä sitten tajunnut sanoa), jonka sitten tulostin siirtopaperiarkkini viimeiselle paperille.

Silittäessä kuvaa valkoiselle kankaalle tuli ensimmäinen ongelma: kuva ei tahtonut irrota. Siinä sitten hampaita kiristellen ja varovaisesti paperinriekaleita repien sain kuvan suht hengissä siirrettyä kankaalle.
Seuraavaksi vuorossa oli ompeleminen. Kello oli silloin jotakin kymmenen illalla, ja olin kovin väsynyt, eikä nuppineulatkaan tahtoneet asettua paikoilleen. Luovutin ompeluhomman suosiolla äidille.

Vihdoinkin pääsin kirjoittamaan tekstejä tyynyyn! Etsin netistä kaikkia kivoja Ron Weasleyn, Dr. Housen, Mulderin ja Scullyn lausahduksia, ja tungin niitä tyynyyn. Myös Raptorin pari biisilainausta löytyy tyynystä.
Mutta voi! Kuinka feilasinkaan kirjoittaessani tekstejä aivan liian myöhään aivan liian väsyneenä. Syntyi suttua ja sotkua, jotka päätin piilottaa ovelasti (ja työläästi) kangaspalojen taakse. Käsin ompelu + mesettäminen sopi harvinaisen huonosti yhteen, joten tämä touhu KESTI. Ja kesti...

Mutta vihdoinkin tänään sain tyynyn valmiiksi ja siitä tuli oikeasti tosi kiva :)

Jotakin kuitenkin opin tämän työn tekemisestä: mitään nättiä jälkeä vaativaa työtä ei kannata tehdä illalla väsyneenä...

Tyhjä Kulho 2010


Olin tänään Tyhjä Kulho -tapahtumassa, jossa kerättiin varoja Unicefille. Tein sinne viime keväänä muutaman tyhjän kulhon täytettäväksi, ja nyt olin jakamassa kulhoja. (kuvat vähän epäselviä kun piti ottaa ilman salamaa koska salamalla tuli vielä kamalampia kuvia.) Siellä oli kaksi pöytää, täynnä toinen toistaan upeampia erilaisia kulhoja, jotka lasitaiteilijat ja keraamikot olivat lahjoittaneet.

Pöydissä ei taida näkyä yhtään tekemääni kulhoa. Siksi otin lähikuvia :D joista melkein saa selvää.

Jokaiseen kulhoon piti kirjoittaa "Tyhjä Kulho 2010". Kuviot olen kulhoihini tehnyt kaivertamalla. Näkyvät kivasti kun laitoin kivaa lasitetta päälle :) 

Vesinokkaeläinkulhon on dreijannut  Päivi, ja sen on koristellut Sanni Satunnainen Ohikulkija, HiToMin edessä jalkakäytävällä. Kulhossa on mm. ninja-vesinokkaeläin :D

Tuollaisen kulhon minä sitten halusin itselleni (vasemmalla puolella omatekemäni kippo, kiva kirjava on Hennan tekemä). Ja lisäksi siihen sai soppaa, naminami =)

keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Naminami, juustokakkua

Tässä jo jokin aikaa sitten innostuin väsäämään jälkiruoaksi juustokakkua ja muffinseja vieraillemme.

Jänskätti tuo juustokakun tekeminen, sillä olen vain kerran aikaisemmin väkertänyt sellaisen, eikä siitä tullut... no, se jäi hämärämmän näköiseksi :D. Tämä juustokakku kyllä onnistui, ja siitä tuli TODELLA hyvää! Toisaalta, ohjekin oli helpompi kuin ensimmäisellä kerralla. Odottelen jo innolla seuraavaa hetkeä, jolloin olisi hyvä pyöräyttää herkullinen juustokakku ;)

Suklaamuffinseistakin tuli oikein maukkaita. Käytin niihin kolmea suklaata, valkoista, tavallista, sekä taloussukaata.
Yleensä Repsu on hoitanut kuorrutukset muffinseihin, mutta tällä kertaa olin yksin leipomassa, joten jouduin itse pursottelemaan muffinit. Hienoja tuli, mutta kyllä Repsu osaa paremmin ;D

Det är syksy nu.


Syksy tulee, ja talvikin lähestyy, joten siivosin pipo/hanskalaatikkoni. Sieltä löysin eräät sormikkaat, jotka oli kovin kivat, siis silloin kun ne olivat ehjät. Nyt niiden sormet olivat aivan kuluneet pyöräilyn takia. Siispä ajattelin, että kun niistä leikkaa sormet pois, niin saan syksyisille keleille sopivat pyöräilykynsikkäät (en tiedä mikä niitten nimi oikeesti on.)Yläreunaan virkkasin (suurella menestyksellä!!) valkoisesta langasta reunuksen, jotta leikkaamani silmukat pysyisivät paikallaan. Vähän epäonnistuin tavoitteessani, sillä sormikkaiden lanka oli hyvin haperoa. Mutta kivan väristä! :D Saa nähdä, kauanko kestävät... Jos nyt vaikka tämän syksyn!

Valkoinen lanka on äidin jämälangoista tekemän keskeneräisen villapaidanyritelmän jämiä. Hän on yrittänyt ehkä n. 20 vuoden ajan neuloa kirjavaa villapaitaa. Tällä hetkellä se on luultavasti tosin minun kaapissani.. 

Syksy tulee, sen huomasi jo muutama päivä sitten kun olin kaverini kanssa ulkoilemassa. Minulla oli villasukat, kynsikkäät (?) ja ysillä tekemäni fleece-takki. Se on ehkä erään tosi söpön vihreäpilkullisen pitkähihaisen T-paidan lisäksi ainoa itseommeltu vaatekappale mitä kehtaan pitää missään julkisesti.

Ainoastaan rintataskut ovat vähän epäonnistuneet, mutta ei sitä menossa huomaa! Sekä nauhakuja, jota en tahtonut jonka jouduin sittenkin osittain ompelemaan... Mutta takki on ihanan lämmin. (ps. on kamalan hankala ottaa hyviä kuvia päällä olevasta takista... Vino ja vastavaloon ja epäselvä ja vaikka ja mitä!)