keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Korttiaskartelua


Ollessani jälleen sairaana, en ole kummemmin jaksanut käsitöitä harrastaa. Viikonloppuna kun aloin parantua, innostuin kuitenkin askartelemaan. Postilaatikon kautta lähti alkuviikosta synttärikortti mummulle.

Olihan minulla tietenkin suuria suunnitelmia tuohon korttiin ja muutaman liimauksen ja repimisen jälkeen rupesin melkolailla peruslinjalle. Kirjaimet leikkasin viime viikolla postilaatikosta ilmestyneestä Suosikin näytenumerosta, josta muuten löytyikin kaikenlaista jännää leikeltävää. Piirsin korttiin - kyllä, piirsin, vaikka se näyttääkin omasta mielestäni jopa liikaa sellaiselta leimasinkuvalta, mitä monissa korttiaskartelublogeissa näkee - kuvan tytöstä kukkakimppu kädessä, ja tietenkin piti vielä piirtää yksittäinen kukkakin. Yritin värittää mahdollisimman tarkasti, ja liimasin kaiken kiinni korttiin. Ihan kiva siitä tuli.

Vihannespostimerkit, joita saa tarroilla tuunata mieleisekseen, ovat muuten aivan MAHTAVIA! :D Tällä kertaa tuli koristeltua parsakaalista vähän jännemmän näköinen. En tiedä mitä teen, kun nuo postimerkit joskus loppuvat, tällaisia saisi tulla enemmänkin. :)

sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Plusmiinus neliöjuuri

Olipa kerran eräs laskin. Vaan eipä ole enää :D Täällä oli tosi metkat korvakorut, jollaiset minäkin tahdoin. Kauan piti etsiskellä sopivaa laskinta, mutta lopulta sellainen löytyi pikkusiskon huoneen kätköistä. Olin ihan JEE kun sain tuhota sen! :D Ensin yritin olla sivistynyt ja käyttää ruuvimeisseliä, mutta ruuvit olivat aivan liian pieniä meidän ruuvimeisseleillemme, joten päätin luottaa raakaan voimaan ja survoin laskimen auki puukon avulla :D

Sain tuhottua korvisprojektini aikana siis yhden laskimen, yhden peukalon sekä yhden kirurgiveitsen.  Jotenkin onnistuin viiltämään peukkuni verille, ja kirurgiveitsi katkesi kun yritin silpoa näppäimet siistimmiksi. Se oli hankalaa, koska näppäinten muovi oli tosi kovaa.

Mutta sain kuin sainkin taisteltua itselleni söpöt korvikset! :D Joita tuskin saa pitää YO-kirjoituksissa. Vuoden päästä iiik :S Ja korvisten +- -juttu on ihan typerästi merkattu :D Boikotoin kauttaviivoja. 

keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Tyynyliina

Sain vihdoinkin (siis reilun kuukauden myöhässä) tehtyä Repsulle synttärilahjan. Aikaa vain ei ole ollut tarpeeksi, mutta vähitellen sain lahjaa valmisteltua.

Annoin siis Repsulle lahjaksi vihreän pitsityynyliinan (unohdin ottaa kuvan mutta Repsu varmaan ystävällisesti voi ottaa kuvan ja lisätä sen tänne blogiin?), jota koristi iki-ihana, tosin jo edesmennyt näyttelijä Åke Lindman.

Tyynyliinan tekemisessä vaikeinta varmaankin oli se, että siitä sai tehtyä oikean kokoisen. Mittanauhat nimittäin ovat tosi typeriä ja silleen... Niin, ja ei ompeleista tainnut ihan suoria tulla, mutta pikkuvikoja :D.
Åken lisäsin tyynyliinaan silittämällä. Tulostin kuvat netistä siirtopaperille (tms en tiiä oikeeta nimee), leikkelin sydämen muotoisiksi ja silitin kankaaseen. Ja voilá :)

Seuraavana olisi sitten vissiin operaatio Muuliotuksen-lahja... Kuinkakohan monta kuukautta myöhässä se lahja tulee :D
------------------------------------------------------------
Tässä on kuva iiiihanasta tyynyliinastani :D:D
-Repsu

tiistai 22. maaliskuuta 2011

Nappeja

Treenikauden loputtua (vielä on muutama korispeli jäljellä) iski kehittävän tekemisen puute. (Jos on kehittävän tekemisen puute, voi myös laittaa valokuvia albumiin, mutta valokuvakulmat ovat loppu :( ) Muistin nämä korvikset, jotka Muuliotus kerran linkitti. Sitten kaivelin nappivarastostani muutaman sopivan napin ja väsäsin itselleni korvikset, taas vaihteeksi :D

Mustat napit eivät ole samanlaiset. Itse asiassa toinen niistä taitaa olla todella tumman sininen ;) Valkoisia nappeja olen käyttänyt ennenkin. Harmi vain että niiden nappikorvisten korvatapit ovat jotenkin rikki, ja ärsyttävät korviani, joten en voi samistella Nipan kanssa joka on tehnyt itselleen melkein samanlaiset korvikset :D

Viimeksi kun tein korviksia, unohdin onnellisesti laittaa linkkejä ohjeisiin/ideoihin :D joten tässä nyt linkkejä hieman jälkijunassa: Lego-palikat ja Barbin kengät. =)

sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

"Järjettömän ruma kakku"

Jokin meni vissiin pieleen, mutta enpä kyllä osaa sanoa mikä. Tein Ihanat kuppikakut -kirjan ohjeella sitruunakakkua, mutta vähän soveltaen. Taikina oli samanlainen, mutta en tehnyt taaskaan kreemiä, vaan päätin käyttää kermaa ja sitruunarahkaa päälliseen. Väliin tuli mango-kiivimössöä, mitä en kyllä suosittele kokeilemaan itse. Päälle pilkoin mangoa, joka on muuten äärimmäisen omituinen hedelmä. Varsinkin jos sellaista ei ole ennen käsitellyt. Jotenkin vaan teki mieli ostaa mango. :)


Kuvassa kakku ei todellakaan näytä niin rumalta kuin oikeasti. Levitin valkoista kermarahkakerrosta, kun maa alkoi järistä (en tosin tajunnut kyseessä olevan maanjäristys). Äiti laittoi mangoviipaleet kakun päälle - tässä vaiheessa kakku näytti vielä ihan kivalta. Loput kermarahkat värjäsin "siniseksi". Lopputulos oli lähinnä turkoosi. Aloin pursotella ja vähitellen kakku muuttui rumaksi. Nonparellejä ripottelin päälle ikään kuin pelastamaan tilanteen, mutta...

Moni kakku päältä kaunis, mutta tämä kakku ei ollut kaunis edes sisältä. Jälkimaku oli kamalan hapan, eikä kakkua enää tänään voi syödä, sillä sitruuna on jotenkin imeytynyt kakkuun ja muuttunut kamalan paljon happamammaksi kuin mitä se eilen oli.

Mutta eihän aina voi onnistua. Tässä lista oppimistani asioista:

1. Älä yhdistä mangoa, kiiviä ja sitruunaa.

2. Suunnittele kakun koristelut ennen kuin koristelet.

3. Älä säilytä sitruunakakkua jääkaapissa vaan koita saada se syötyä saman päivän aikana.

lauantai 19. maaliskuuta 2011

Muffinsseja, nami!

Tein muffinsseja. Näitä normi perus suklaarouhemuffinsseja, kuten aina :D Tällä kertaa suklaata vain oli hiukan liian vähän, joten päätin laittaa sekaan myös kaakaojauhetta. Tuli hyviä =) Makealle perso pikkusiskoni söi MUUTAMAN muffinssin ennen kuin ehdin ottaa kuvaa niistä kaikista. Yhteensä näitä tuli 39 :D Vuokani riittivät siis juuri ja juuri. (käyttämieni lisäksi minulla on myös muutama haljennut, joita voi käyttää jos käyttää lisäksi paperivuokaa.) 
Yhdessä muffinssivuoassa on myös pöllön kuva pohjassa, koska kokeilin Muuliotuksen vuokien kuviota ensin ei-niin-siistireunaiseen kaveriin :D Sisko yritti kovasti löytää sitä tuolta, mutta ainakaan vielä ei ole löytynyt ;)

perjantai 18. maaliskuuta 2011

Omnomonnea! :)

Muuliotus täytti MONTA vuotta, jeee :D Tein hänelle muffinssivuokia. Niitä on 18+2 ;) Vuoissa oli kamala siistiminen, ja muu näperrys, mutta se kannatti, koska näistä tuli tosi söpöt :D (Muuliotus: en tykkää susta yhtään jos menet ja liukastut kun kannat näitä jonnekin! :D:D)

Kuvioiksi tein erilaisia eläimiä, jotka myös maalasin eri väreillä. 

Erityisesti tykkään pöllöistä, vaikka kaikki muutkin ovat tietysti söpöjä =) Oli kivaa piirrellä sukkapuikolla pieniä elukoita, en hajottanut kuin muutaman keskeneräisen kupin. 

Vuoat ovat siis valettua keramiikkaa. Keramiikkakerho lopettaa, nyt on viimeinen hetki tehdä kaikkea tälläistä kivaa :( 

(ps. jos ottaa sattumanvaraisesti yhden muffinssivuoan, millä todennäköisyydellä se on mursu. tai sininen. todennäköisyyslaskentaa, pitkän matikka 6. kurssi on tosi ihanaa..) (pps. kuvien laadut on huonoja koska minun piti ottaa kuvat illalla pimeässä koska sain edellisenä iltana tietää, että aamulla menen viemään nämä Muuliotukselle.)

tiistai 15. maaliskuuta 2011

Synttärileipomuksia

Ihan mahtavaa, kun tulee synttärit ja pääsee leipomaan! Tätä on odotettu. Viime viikonloppuna tuli ensimmäinen erä sukulaisia, joten kaikennäköistä tuli taas leivottua. Kaiken lisäksi piti vieläpä leipoa gluteenitonta, mikä oli minulle aivan uutta. Hyvin kuitenkin onnistuin - ainakin omasta mielestäni.

Joululahjaksi saamastani Ihastuttavat kuppikakut -kirjasta löytyi kinuskikuppikakkujen ohje, joka kuulosti juuri minun synttäreilleni sopivalta. Ohjetta vähän soveltaen syntyikin taikina, joka sitten päätyi (joululahjaksi saamiini) värikkäisiin muffinssivuokiin.

Kinuskimuffinsseja kun olivat, päälle tuli tietysti myöskin kinuskia! Kirjassa oli kinuskikreemin ohje, mutta mielestäni Kinuskikissan versio oli yksinkertaisempi, joten käytin sitä. :) Ostin kaupasta sellaisen kertakäyttöpursotinhässäkän, eli sellaisen jossa oli kolme pursotinvaihtoehtoa (siis niitä muovipäitä) ja pusseja. Käytin pursotinta ensimmäistä kertaa elämässäni, enkä kyllä tajua, miten olen voinut elää ilman sellaista! :D Muffinssien päälle tuli vielä murskattua Daimia (gluteenitonta sekin) - HYVÄÄ!


Muffinssien lisäksi leivoin pikkuleipiä ohjeella, jonka löysin jonkin aikaa netissä seikkailtuani. Väliin tuli aprikoosimarmeladia.

Ensi viikonloppunakin pääsen leipomaan, kun vielä muutamat sukulaiset tulevat vierailemaan. Ja pääsen taas pursottelemaan, mahtavaa! :D Mutta näistä lisää ensi viikon puolella.

perjantai 11. maaliskuuta 2011

Näperrrrrystä

Korupihdit on ihan rakkaus :D Sain ne eilen, ja sitten (melkein) heti rupesinkin väsäilemään korviksia. Myös pikkurinkuloita sain eilen, ja nyt korujen näpertäminen taas onnistuu hyvin!Pinkit korkkarit ovat suosikkini. Toinen niistä on halki, kuten kuvasta näkyy, mutta sitä varten on liimaa ;) Korkkareihin sekä legopalikoihin tein reikiä lämmittämällä klemmaria kynttilässä. En halunnut polttaa sormiani joten tuhosin yhden sormikkaan "patalapuiksi" ;D (bongaa kuvasta myös avaimet ja lukiolaisten suosikkieväs, vauvanruokapurkki!) 

Toy Story-avaimenperästä tein myös korvikset. En kyllä edelleenkään ymmärrä, että miksi Herra perunapäällä on naama molemmin puolin mutta Woodyllä on vain yksi naama :D (harmi että avaimenperä on vanha, eikä siis ollut mitään mahdollisuutta että siinä olisi ollut Ken. Ken oli suosikkimme kun käytiin katsomassa Toy Story 3! :D)

Pikkusiskoni löysi paljon erilaisia helmiä siivotessaan huonettaan, ja tahtoi niistä rannekorun. Lupasin tehdä sen hänelle, kun saan korupihdit, ja nyt sitten tein sen. Tuli ihan kiva :D Sydänkorvikset ovat vähänniinkuin samaa sarjaa ;) 

keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Virkattu pannukakku?


Ei nyt sentään. Novitan Huopanen-langasta on jo pitkään ollut meneillään projekti, joka suojelee takapuolta jäätymiseltä. Nimittäin takapuolenalunen autoon, jonka penkit ovat talvisin jäätävät ja kesäisessä auringonpaisteessa tulikuumat.

Tarkoitus oli käytännössä virkata ympyrää niin kauan, kunnes (laskimen avulla laskettu) sopiva halkaisijan mitta olisi saavutettu. Projekti kesti suunnilleen ikuisuuden, sillä ympyrän virkkaaminen on TYLSÄÄ. Alussa jaksoin virkata kiinteitä silmukoita (vaikken todellakaan tiedä voinko kutsua niitä tällä nimellä, sillä silmukkani ovat yleensä lievästi sanottuna omalaatuisia), mutta jossain vaiheessa kyllästyin ja rupesin tekemään jotain puolipylvään tapaista, kuten ylläolevasta kuvastakin näkyy.

Värivalinnat ovat ehkä omalaatuiset (eikä niillä ole mitään tekemistä ruotsalaisten kanssa), mutta ihan kiva tuosta tuli. :D Sain tämän eilen virkattua, kun jouduin jäämään kotiin, pahemmanlaatuinen flunssa kun iski.

Tänään takapuolenalunen päätyi sitten pesukoneeseen! Odotin kauhulla, mitä tapahtuisi - mutta mitään sen pelottavampaa ei sitten tapahtunutkaan. "Virkattu pannukakku" kutistui ihan normaalilla tavalla (tai niin oletan, en nimittäin ole ennen tehnyt Huopasesta mitään!) ja pienen venyttelyn jälkeen se alkoi jopa näyttää joltakin, eli pyöreältä.

Pitäisi päästä autoilemaan, että voisi kokeilla toimiiko tämä. :)

maanantai 7. maaliskuuta 2011

Mansikoita, näin kesää odotellessa :D

Sukkapuikot ovat asuneet jo ties kuinka kauan työpöydälläni. Pitkät puikot taas ovat elelleet kaikessa rauhassa kaapissa yhdessä pyöröpuikkojen kanssa. Virkkuukoukut ovat pitäneet majaa pikku purkissa.

VIHDOINKIN asiaan on tapahtunut muutos! Ompelin nimittäin puikoille ja koukuille uuden kodin. Tietenkään siitä ei tullut millään tasolla samanlainen kuin Muuliotuksella :D Päälliskangas on ikivanhaa, siitä on tehty meille parvekkeelle pöytäliina. Sitä oli jäljellä lähes täydellisen kokoinen pala, hieman liian korkea mutta se ei haittaa mitään; oikeastaan parempi, nyt pystyy taittamaan yläreunan ja puikot eivät karkaile mihinkään :D
Sisäpuolelle ompelin taskuja puikoille ja koukuille. Piti laittaa tuollainen hölmö nauha (joka meni kaikin puolin vinoon...), jotta pitkätkin puikot pysyvät nätisti. Järjestelin jopa puikot ja koukut kokojärjestykseen!


Kyllä ne paremmin tuollaisessa tallessa pysyvät kuin mitä ennen :D

Kivat kivat kotipöksyt


Nyt on uudet kotipöksyt viimein tehty! Vanhat ovat olleet jo pitkään kaikin puolin rikki, eikä niitä ole oikeastaan enää voinut käyttää. Sain kuitenkin viimein otettua itseäni niskasta kiinni. Marssin kangaskauppaan, ostin kangasta ja aloin ommella. No, kaikkihan ovat varmasti jo ymmärtäneet, että ompelukoneellani on henkisiä ongelmia? Ensinnäkin, ompelukoneeni käsitys siksakista on HIUKAN omalaatuinen, eikä suorassa ompeleessakaan ole kehumista. Niinpä jouduinkin lainaamaan ompelukonetta hiihtoloman vierailullani, jotta sain housut ommeltua. Mutta eipähän tarvinnut enää tapella, ei!


Housuihin tuli luonnollisesti kuminauhaa - jota tuli myös lahkeisiin, ihan käytännöllisyyden vuoksi. Housuihin tuli myös pieni tasku, jos vaikka tarvitsee pitää mp3-soitinta tai jotain mukana kulkiessaan vaikkapa tietokoneen äärestä jääkaapille... Valkoisella kangasmaalilla piirtelin pari kukkaa housuihin ja housut olivat valmiit. Vaan vieläpä olikin yksi ongelma. Kokeilin housuja monta kertaa jalkaan saadakseni selville kumpi puoli on etu- ja kumpi takapuoli.

Niinhän siinä taas kävi, että arviointivirheen vuoksi "etupuoli", jolle taskukin on kiinnitetty, onkin takapuoli. Aluksi meinasin pitää näitä jonkin näköisinä "backside front" -mallisina housuina (upside down ei nyt toiminut, joten piti vähän soveltaa englannintaitoja), mutta housut tuntuivat kaikin puolin epämukavilta. Niinpä housut ovat nytkin jalassani tasku ja kukkaset takana.

Tässä vielä kuva housuista niin, ettei kissa (joka muuten ei halua olla valokuvattavana, mutta ryntää aina jokaiseen viralliseen blogikuvaukseen mukaan) ole päällä peittämässä näkyvyyttä:

sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Tipitii

Viikonloppuisin, kun on kipeä (tai ainakin melkein), on hyvä askarrella kaikenlaista. Alla olevassa kuvassa näkyy vanhalla (= viime- tai toissavuotisella syntymäpäivä)lahjapaperilla päällystetty After Eight -laatikko ja kaksi tulitikkuaskia, jotka molemmat on päällystetty [vanhoilla, tutuilla] lehdistä leikatuilla paperinpalasilla.


Tulitikkuaskit näyttivät vähän tylsiltä pelkillä värikkäillä koristuksilla, joten päätin liimata vielä kivat kanakuvat molempiin. :D

Kenelläkään ideoita, mitä voisin säilyttää kaikissa näissä rasioissa?

Varpaat lämpimiksi

Joululomalla neuloin lapaset. Lankaa jäi melkein puolitoista kerää, joten päätin neuloa myös sukat. Ensimmäinen sukka on ollut valmiina jo kauan, joululomalla kun ehdin neuloa paljon, mutta toinen sukka on vain jumittanut ja jumittanut. Se on käynyt mm. koripallopelimatkalla Vimpelissä, mummolassa Kouvolassa sekä katsonut laadukkaita suomalaisia mustavalkoleffoja. Eilen illalla minulle kuitenkin tuli kehittävän tekemisen puute, ja neuloin sukan loppuun! :D ja PÄÄTTELIN myös! :DAlunperin tarkoituksenani oli neuloa palmikkokuviota myös kärkiosaan, mutta päädyin sittenkin olemaan neulomatta. Se olisi kuitenkin painanut ikävästi kengän sisässä (tai sitten olen vaan laiska :D) Palmikot muuten menevät eri suuntiin. Kukaan ei sitä huomaa, mutta minua se häiritsisi jos ne menisivät samoin päin :D 

Ehkä viimeinen kerta taas vähään aikaan kun neulon mitään noin ohuesta langasta :D Lankana siis sama Nalle kuin lapasissakin. Silmukkamäärät otin toisen Nalle-langan vyötteestä. Sen ohjeen mukaan nuo olisivat noin koon 46 sukat mutta ei mun jalka ole kuin kokoa 44 ;)

lauantai 5. maaliskuuta 2011

Heijastuksia

Paras hetki väkertää heijastimia on tietysti juuri silloin, kun pimeys viimeinkin alkaa väistyä ja kesä lähestyy. Nämä heijastimet askartelin itse asiassa jo jotain viikko sitten, mutta laiskuus iski blogikirjoittelupuolella, eli tekstiä aiheesta tulee vasta nyt.


Heijastinten tekoon on käytetty jotain hassua... heijastintarraa? Ensin kun leikkaa jämäkästä paperista tai kartongista sopivan palasen ja laittaa toiselle puolelle tuon näköistä (tarraa?) kuin tuossa yläpuolella olevassa kuvassa näkyy ja toiselle puolelle vähän erilaista, niin heijastin on valmis. Eli yksinkertaista. :D [Koska en itse hankkinut materiaaleja, vaan olin kyläilemässä ja innostuin askartelemaan, en ihan tarkkaan tiedä askartelutarvikkeiden virallisia nimiä. Pahoittelen siis tätä tekstin laatua - kaikkea ei voi (selvästikään) tietää...]


Ensimmäinen heijastin oli kissa, joka sai nappisilmät. Reiät heijastimiin tein ihan vain nuppineulalla ja napit vain ommeltiin kiinni. Toinen heijastin on tähti, jonka reunalle ompelin keltaisella ja vaaleanpunaisella ohuella langalla (miljoonan rei'ityksen jälkeen) tuollaista reunakuviointia.

Heijastimista tuli ihan kivoja. Heijastavuudesta en tiedä, sillä valoisuuden vuoksi heijastimia ei ole päässyt kunnolla kokeilemaan. Kyllä ne kuitenkin ainakin jonkin verran heijastavat, se on varmaa. :D

perjantai 4. maaliskuuta 2011

Kemia on kivaa vai mitä!

Pikkusisko siivosi huonettaan, ja löysi kirjainhelmiä, joista oli jo käytetty kaikki "kivat" kirjaimet, kuten ne mistä sai kirjoitettua "mä oon paras" -tyylisiä rannekoruja. Iloisena otin jämät itselleni.

Alunperin tarkoituksena oli laittaa kirjaimia koruun ihan sattumanvaraisessa järjestyksessä, mutta sitten silmäni osuivat MAOLin taulukkokirjaan (jokaisen lukiolaisen, joka lukee pitkää matikkaa, kemiaa sekä fysiikkaa, paras kaveri) ja keksin, että kirjaimista voisi yrittää tehdä eri alkuaineiden kemiallisia merkkejä. Kaikki muut ovat alkuaineita, paitsi yksi :D Jos sitä ei heti tunnista niin voi kurkistaa MAOLista ;) Kirjainten ja kirjainyhdistelmien väliin laitoin valkoisia puuhelmiä, jotka olen löytänyt kirpputorilta.

PS. TÄMÄ OLI VISSIINKIN 100. POSTAUS (ainakin Bloggerin etusivu väittää niin, mutta tästä sivunreunasta kun laskee niin saa kyllä alle sata... ;D)

tiistai 1. maaliskuuta 2011

Tytytyyny

Minulla on jo kauan ollut tosi ruma nalletyyny. Vihdoin päätin tehdä asialle jotakin, ja ompelin siihen uuden tyynynpäällisen. Aluksi siinä ei ollut mitään kuvioita. Se kuitenkin näytti niin tylsältä ilman mitään, joten päätin ommella siihen JOTAKIN. Mutta mitä, siinä vasta pulma. Kysyin Nipalta ja hän sanoi: "Å, koska Åke Lindman♥" :D (kyllä, suomalaiset mustavalkoleffat suoraan 50-luvulta ovat huippuja :D) 

Niimpä ompelin siihen Å:n. Kuvittelin, että se olisi ollut paljon tuskallisempaa, mutta ihme kyllä, jouduin purkamaan vain vähän! =) Å:n pallo ei ole kyllä missään mielessä suorassa tai siisti mutta pikkuvikoja =)

Pohjakangas on samaa kuin valokuva-albumissani (siellä ei vieläkään ole kuvia..) ja Å on samaa kuin istuintyynyssäni. Ikean kankaassa luki tietenkin, että se on ruotsalaista. "Sweden" halusi myös mukaan tyynyyn :D

Kysymys: kumpi on kivempaa, ommella kahta trikoota päälekkäin vai ommella kahta ei-trikoota päälekkäin. Vastaus: jälkimmäinen, ehdottomasti :D:D