tiistai 26. lokakuuta 2010

Lomapuuhastelua

Loma ei ole loma ilman pientä kivaa puuhastelua. Vaikka en ole loman aikana ehtinyt juurikaan oleskella kotona, se ei tarkoita, ettenkö olisi ehtinyt tehdä paljon. Kaikenlaista on nimittäin tullut kokeiltua. :)

Ihanista syksyn omenista tuli Pirkan ohjeella aivan ihana omenapaistos. Paistos oli siitä erikoinen, että omenat tulivat pohjalle ja taikina kummallisiksi länteiksi omenoiden päälle. Taikina onneksi levisi ja paistoksesta tuli juuri sellainen kuin pitikin - ja hyvältä maistui!


Leipomisen lisäksi minut yllytettiin läträämään liimalla ja paperinarulla. Mitäs kummaa?
Tekovaiheessa en vielä ymmärtänyt yhtään mitä olin tekemässä. Paperinarut piti kastella liimassa ja asetella ilmapallon päälle ja antaa kuivua. Lopussa (hässäkän kuivuttua) ilmapallo puhkaistaisiin ja siihen saisi jouluvalot jotenkin hienosti.

Paperinarujen avaaminen oli typerää. Paperinarut pistivät vastaan ja repesivät aina väärässä kohdassa. Aluksi myös liimaaminen oli typerää, sillä paperinarut eivät meinanneet pysyä kiinni ilmapallossa vaan valuivat koko ajan pöydälle (joka onneksi oli suojattu sanomalehdellä). Lopulta kun liima vähän kuivui ja paperinarut alkoivat kulkea siksakkia toistensa yli, homma alkoi sujua.

Ei aikaakaan kun paperinaruhässäkkä alkoi näyttää omissa silmissä ihan kivalta (= iloiselta värien sekamelskalta). Sitten piti vain odottaa kuivumista seuraavaan päivään. Kun tuli aika poksauttaa pallo - ja kun pallo sitten poksautettiin - liimahiutaleet lensivät ympäriinsä. Siivoaminen olikin todella mukavaa, kun liimahiutaleet jäivät kiinni pöytään.

Lopulta liimahiutaleetkin saatiin siivottua ja häkkyrä näytti jopa ihan kivalta. Ei tuosta kyllä JOULUvalohäkkyrää saa mitenkään. Pääsiäismunalta se enemmän näyttää. Mietin, että siinä ehkä jopa voisi säilöä pääsiäismunia. :)

Kuitenkin kummastelin edelleen sitä jouluvalojuttua, mutta sitten selvisi, että se hoituu tietenkin näin:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti