sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Puikot hukassa

Muuliotus + puikot + lankaa + palanen fleeceä = korvaläppäpipo. Ainakin tällä kertaa.

Pipon ohje oli aivan kummallinen. Ensinnäkään en ymmärtänyt, miten (kun läpät on laitettu samalle puikolle) silmukoita voidaan luoda läppien väliin. Toiseksi, eteen piti luoda 32 silmukkaa, mutta taakse ei ohjeessa käsketty tekemään mitään. Läppien valmistuttua hankkiuduin eroon ohjeesta ja säädin pitkään, mutta loppujen lopuksi syntyi kuin syntyikin pipo. Ja vieläpä hieno sellainen. :)

Laitoin pipon sisäpuolelle fleecen, sillä
1) korvaläppäpipoissa yleensä on sellainen
2) pipo on lämpimämpi
3) läpät lerpattivat omituisesti, ja tarvitsivat jonkinnäköistä tukea.

Nyt sitten vain odotellaan kylmiä talvikelejä ja paljon lunta, että pääsee pulkkamäkeen. :)

Toisena projektina olivat lapaset, jotka olivat odottaneet kaapin perällä ihmettä vuodesta... en edes muista. Tarkoituksena oli tehdä kaksi ihanaa pörrölapasta, pörrölangasta. Lanka kuitenkin loppui ja Novita oli lopettanut kyseisen sävyn valmistamisen. Kriisihän tästä sitten tuli, eikä lapasista tullut valmiita. Ennen kuin nyt.

Pipon lanka oli juuri oikean sävyistä, joten päätin, että pörrölangan puute ei saa haitata lapasten valmistumista. Toinen lapanen on kärkeen asti pörrölankaa, sillä en viitsinyt lähteä purkamaan jo-valmista tekelettä. Niinpä päätin, että toisesta lapasesta tulee siili, jolle tulee silmät. Toisesta tuli sitten ujo siili ilman silmiä. Ja ongelma oli ratkaistu. :)

1 kommentti: