keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Suklaajuustokakku

Isänpäivän kunniaksi päätin (tai oikeastaan mut käskettiin) leipoa kakun. Keksin sitten pyöräyttää suklaajuustokakun :)

Sovelsin vähän löytämiäni ohjeita, sillä aineksia ei tahtonut olla tarpeeksi. Esimerkiksi jouduin käyttämään tummaa suklaata valkosuklaan lisäksi, sillä valkoista suklaata oli liian vähän... Mutta tumma suklaa antoi kivan värin kakulle!
Ja tässäpä ohje:

Pohja:
200 g Digestive-keksejä
75 g voita/margariinia

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
130 g Pandan valkosuklaata
3 palaa Fazerin tummaa leivontasuklaata
2-3 tl vaniljasokeria
3 dl kuohukermaa
5 liivatelehteä (+ muutama rkl vettä)

Lisäksi kakun päälle koristeeksi pursoteltuja kermavaahtokökkäreitä.

  1. Laita irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit muruiksi ja nypi joukkoon voi tai margariini. Painele seos tasaisesti leivinpaperin päälle kakun pohjaksi.
  2. Laita liivatelehdet pehmenemään runsaaseen, kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi.
  3. Erota kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Sulata valkosuklaa (ja tumma suklaa) vesihauteessa. Sekoita tuorejuusto, keltuaiset ja sokeri tasaiseksi ja lisää sulatetut suklaat.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  5. Vatkaa valkuaiset puhtaalla vatkaimella vaahdoksi.
  6. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä. Vatkaa liivateseos juusto-suklaaseokseen. Lisää sitten kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. Kaada seos vuokaan keksimurupohjan päälle.
  7. Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa noin 5 tuntia tai seuraavaan päivään.
  8. Koristele halutessasi

P.S. Ensi kerralla leivon kyllä jotain muuta kuin juustokakkua, vaikka se niin hyvää onkin! :D

3 kommenttia:

  1. näyttää HYVÄLTÄ =) mäki tahon. millon me tehään TOMMOSTA :D

    VastaaPoista
  2. En tiiä :D ei ainakaa iha heti, koska mä haluun kokeilla jotai muutaki ku juustokakkuu :D

    VastaaPoista
  3. kokeillaan hyytelöö ja donitsei ja ja ja mitä muuta piti kokeilla MÄ EN ENÄÄMUISTA :O

    VastaaPoista